.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 12:59

Tράμπ Vs Πολιτεία της Καλιφόρνια – Aμερικανικός εμφύλιος για τους ρύπους (και όχι μόνο…)

Σε πορεία “μετωπικής σύγκρουσης” βρίσκονται πλέον ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, με τον κυβερνήτη και τους πολιτειακούς φορείς της Καλιφόρνια, φθάνοντας στην κλιμάκωση μια “κόντρας” που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.

“Αιχμή του δόρατος” στο “κατηγορώ” του Tραμπ εναντίον της πολιτείας, αποτελεί το ότι η Καλιφόρνια, έχει το δικαίωμα να θεσπίζει δικές της νόρμες, δικά της standard και δικούς της κανονισμούς, σε ότι άπτεται και αφορά στις εκπομπές καυσαερίων των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των μοτοσυκλετών) που πωλούνται εκεί, διαφοροποιούμενη από τις “εθνικές” προδιαγραφές ρύπων των ΗΠΑ.

Πέραν αυτού, οι υπόλοιπες πολιτείες, έχουν το δικαίωμα να υιοθετήσουν είτε τις  θεσπιζόμενες από την Καλιφόρνια προδιαγραφές ρύπων, (που ονομάζονται CARB και οι οποίες είναι αρκετά αυστηρές, θυμίζοντας αρκετά Euro), είτε τις πολύ πιο ελαστικές εθνικές προδιαγραφές ρύπων των ΗΠΑ. 

Αυτή την στιγμή η Καλιφόρνια και 16 άλλες πολιτείες συμμορφώνονται με τις CARB προδιαγραφές και αυτό έχει κάνει έξαλλο τον Τραμπ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι αυτή η ανομοιομορφία στις προδιαγραφές, δυσκολεύει τους εγχώριους κατασκευαστές, οι οποίοι διατηρούν δύο γραμμές παραγωγής …και συνεχίζει την συλλογιστική του, ότι αυτό αυξάνει το κόστος παραγωγής και κατά συνέπεια την τιμολόγηση των αυτοκινήτων, ότι μειώνεται η παραγωγή και τα κέρδη των εταιρειών, ότι μειωμένα κέρδη σημαίνει λιγότερες θέσεις εργασίας και τελικά καταλήγει στο ότι με αυτά και με αυτά, πως θα πραγματωθεί το “Make America Great Again”, που αποτελούσε το σύνθημα της προεκλογικής του καμπάνιας;

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο Τραμπ έχει “άχτι” την Καλιφόρνια, γιατί είναι μια από τις πιο ισχυρές πολιτείες των ΗΠΑ, στην οποία όμως σημειώνει πολύ χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας. Αυτή η αυτονόμηση της Καλιφόρνια, την οποία άνθρωποι από το περιβάλλον του προέδρου Τραμπ, χαρακτηρίζουν ως “αριστερή” πολιτεία (συγνώμη, αλλά δε κρατιέμαι αχαχαχαχαχαχαχα!!!), φυσικά και δεν αρέσει, εξ ου και όλος αυτό ο “πόλεμος” εναντίον της.

Tα πράγματα έχουν οδηγηθεί πλέον στο ομοσπονδιακό δικαστήριο (το αμερικάνικο ΣτΕ ας πούμε...) το οποίο και θα αποφανθεί για το αν η πολιτεία της Καλιφόρνια, έχει δικαίωμα να θεσπίζει τις δικές της προδιαγραφές ρύπων. Θα έχουμε συνέχεια λοιπόν…   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon