.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 14:32

Το θρυλικό Norton RCW588 σε δράση στο Isle of Man TT 1990 - Βίντεο

Σε έναν κόσμο με τεχνολογικά παραπλήσιες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, αραιά και που εμφανίζεται εκείνη η ξεχωριστή ιδέα που αποδεικνύεται πετυχημένη. Η μοτοσυκλέτα της Norton με τον περιστροφικό κινητήρα ήταν ένα λαμπρό τέτοιο παράδειγμα.

Το 1988 η Αγγλική Norton παρουσίασε την RCW588, μια μοτοσυκλέτα χτισμένη γύρω από έναν περιστροφικό (Wankel) κινητήρα 588 cc με απόδοση περίπου 135 hp που έμεινε στην ιστορία χάρη στις συμμετοχές της ομάδας JPS (εκ του κεντρικού χορηγού John Player & Sons) στο Isle of Man και το Αγγλικό πρωτάθλημα superbikes, BSB.

Όπως γίνεται συνήθως με τις αγωνιστικές κατασκευές, ο θρύλος χτίζεται πάνω σε επιτυχίες και το JPS Rotary Norton τις προσέφερε αφειδώς, παρότι κατασκευάστηκε για λίγα μόνο χρόνια (1989-1994) και η εμπορική πορεία του αντίστοιχου μοντέλου δρόμου περιορίστηκε σε λιγοστά κομμάτια που σήμερα θεωρούνται συλλεκτικά.

Στο Isle of Man TT ξεχωρίζει φυσικά η σπουδαία νίκη στο Senior ΤΤ του 1992 με τον Steve Hislop, ενώ στο παλμαρέ του συναντάμε και την κατάκτηση του BSB το 1994 με τον Ian Simpson.

Στο εικονιζόμενο βίντεο απολαμβάνουμε πλάνα με ήχο από το ΤΤ του 1990, εστιασμένα κυρίως στη μοτοσυκλέτα με τον αριθμό 16 που καβαλά ο αείμνηστος Robert Dunlop. Τη δεύτερη Norton που διακρίνεται στα πλάνα (με τον αριθμό 5) καβαλά ο Trevor Nation στον ίδιο αγώνα.

Πρόκειται για τον αδελφό του θρύλου Joey Dunlop και πατέρα του σημερινού βασιλιά του Νησιού, Michael, καθώς και του αδικοχαμένου William. Ο Robert έχασε τη ζωή του το 2008 στις δοκιμές της Lightweight κατηγορίας του αγώνα Northwest 200.

Απολαύστε με τον ήχο δυνατά.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 21:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon