.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 10:24

Πενταπλασιάζονται τα πρόστιμα με τον νέο Κ.Ο.Κ. της Ινδίας

Ένας ανανεωμένος κώδικας οδικής κυκλοφορίας τέθηκε σε εφαρμογή στην Ινδία, εμπλουτισμένος με νέες παραβάσεις και μεγάλες αυξήσεις στα πρόστιμα.

Η Ινδία τα τελευταία χρόνια τρέχει ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό των κυκλοφοριακών συνθηκών και της ασφάλειας στην αχανή χώρα, ξεκινώντας από την ενσωμάτωση προδιαγραφών εκπομπών που σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχουν πλησιάσει σημαντικά αυτές που ισχύουν σε Ευρώπη και Η.Π.Α.

Παράλληλα, δεν είναι λίγες οι φορές που διαβάζουμε πως διάφορες τοπικές αρχές επιβάλλουν τη χρήση κράνους σε μια χώρα που δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοια μέτρα, αλλά τώρα έρχεται η αναθεώρηση του Κ.Ο.Κ., ο οποίος στην Ινδία ονομάζεται MV Act 1988.

Σύμφωνα με αυτόν, προβλέπεται μεγάλη αύξηση των προστίμων για τις συνήθεις επικίνδυνες παραβάσεις, με πολλές κατηγορίες να φτάνουν σε πενταπλασιασμό του σχετικού προστίμου.

Παράλληλα, κάποιες νέες παραβάσεις ορίζονται για πρώτη φορά, όπως για παράδειγμα το να μην ανοίγει κανείς δρόμο για οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, αστυνομικά κ.ο.κ.), αλλά και η παραβάσεις από ανηλίκους.

Το χαμηλότερο πρόστιμο για τροχαίες παραβάσεις ήταν 100 ρουπίες Ινδίας, δηλαδή περίπου €1.2 (με ισοτιμία 2/9/2019), τιμή που τώρα έχει πενταπλασιαστεί. Αν και το ποσό δεν ακούγεται σοβαρό για μας, για το εισόδημα του μέσου Ινδού είναι μάλλον πιο υπολογίσιμο.

Πολλές παραβάσεις δε αποκτούν πιο σοβαρά πρόστιμα που φτάνουν ως τις 25,000 ρουπίες (€316), ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η λυπητερή δεν περιορίζεται στο χρηματικό πρόστιμο, αλλά συνοδεύεται από αφαίρεση της άδειας οδήγησης για μερικούς μήνες (μη χρήση κράνους, υπερφορτωμένο όχημα), ως και ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια (για τον κηδεμόνα ανηλίκου που οδηγούσε παρανόμως).

Ο νέος τιμοκατάλογος της Τροχαίας της Ινδίας τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon