.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 16:25

Alcohol Interlock – Αλκοτέστ… οικιοθελώς για όσους βρεθούν να οδηγούν πιωμένοι (video)

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, με ένα σύντομο video, εξηγεί το τι είναι το πρόγραμμα Alcohol Interlock και το πώς αυτό επιφέρει πολύ πιο θετικά αποτελέσματα στους οδηγούς που έχουν λάβει μια ή περισσότερες κλήσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το βασικό στοιχείο του Alcohol Interlock, είναι μια συσκευή αλκοτέστ, η οποία εγκαθίσταται μόνιμα μέσα στα οχήματα των παραβατών. Κάθε φορά που ο οδηγός πρέπει εκκινήσει το όχημα του, θα πρέπει πρώτα να κάνει αλκοτέστ, και αν βρεθεί ότι έχει ξεπεράσει τα όρια, το όχημα κλειδώνει αυτόματα και δεν εκκινεί.  

Υπάρχουν μάλιστα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία ο οδηγάς θα πρέπει να σταματά και να επαναλαμβάνει το αλκοτέστ, με την ίδια ακριβώς λογική, αν έχει πιεί στην πορεία, το όχημα δεν θα επανεκκινεί.

Το μέτρο αυτό προτείνεται και εφαρμόζεται ήδη σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, ως εναλλακτική της στέρησης του διπλώματος και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, είναι αρκετά αποτελεσματικό, αφού μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την υποτροπή.

Μάλιστα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, προτείνει την εφαρμογή του Alcohol Interlock υποχρεωτικά σε οδηγούς λεωφορείων, φορτηγών και ταξί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 16:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon