.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 14:03

Διάσχιση των ΗΠΑ με μοτοσυκλέτα του 1919!

H κατοχή μιας αναπαλαιωμένης μοτοσυκλέτας ηλικίας 50+ ετών και η χρήση της τα ΣΚ σε μικρού βεληνεκούς βόλτες, είναι αδιαμφισβήτητα δύσκολη υπόθεση, απαιτεί χρόνο, χρήμα, υπομονή και φυσικά μεράκι.

Φανταστείτε τώρα να έχει κάποιος μια μοτοσυκλέτα 100 ετών και να επιχειρήσει ένα ταξίδι σχεδόν 3.000 μιλίων (4.800 χιλιομέτρων!) από την ανατολική στην δυτική ακτή των HΠΑ. Αυτό το εγχείρημα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 3 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 Αυγούστου.

Ο τολμηρός και υπομονετικός ταξιδευτής, ονομάζεται Mark Hunnibell και η μοτοσυκλέτα του είναι μια Henderson του 1919. Έμπνευση για την περιπέτεια αποτέλεσε ένα ανάλογο ταξίδι που πραγματοποίησε το 1919 ο σμηναγός της RAF, C.K.Shepherd, επίσης με Henderson, διασχίζοντας από άκρη σε άκρη τις ΗΠΑ, καταγράφοντας την εμπειρία του στο βιβλίο «Across America with Motor-Cycle», το 1922.

Στην σημερινή αναπαραγωγή του ταξιδιού αυτού, ο Hunnibell (ο οποίος επίσης είναι πιλότος) έχει προσπαθήσει να ακολουθήσει όσο πιο πιστά γίνεται την διαδρομή του Shepherd, ενώ η μοτοσυκλέτα είναι ίδια, μια τετρακύλινδρη σε σειρά Henderson 1.147 κ.εκ. με απόδοση 14 ίππων, τριτάχυτο κιβώτιο και φρένο μόνο στον πίσω τροχό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη και την πορεία του ταξιδιού αυτού σε πραγματικό χρόνο, στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει ο Hunnibell.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon