.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 15:47

Έκλεισε απροειδοποίητα το μουσείο του Jorge Lorenzo

Μετρούσε δύο χρόνια λειτουργίας

Το 2016 ο Ισπανός πρωταθλητής, Jorge Lorenzo, ανακοίνωσε με περηφάνεια πως θα ανοίξει ένα μουσείο υπό την επωνυμία “World Champions by 99” στο κρατίδιο της Ανδόρρας. Σε αυτό είχε συγκεντρώσει πληθώρα προσωπικών αντικειμένων από πολλούς αναβάτες MotoGP και οδηγούς F1 και ο στόχος του ήταν να λειτουργήσει ως ένας ναός αφιερωμένος στις κορυφαίες κατηγορίες αγώνων ταχύτητας με δύο και τέσσερις τροχούς.

Το μουσείο όντως άνοιξε λίγο πριν την πρωτοχρονιά του 2017, εμπλουτισμένο με προσομοιωτές οδήγησης για το κοινό, καφέ-μπαρ και χώρο για να παρακολουθεί κανείς ζωντανά αγώνες.

Εντελώς ξαφνικά και δίχως καμιά προειδοποίηση, ωστόσο, πριν μερικές μέρες το μουσείο έκλεισε τις πόρτες του, τα εκθέματα έχουν εξαφανιστεί από μέσα και στην πόρτα ο επισκέπτης συναντά μια ανακοίνωση που λέει πως το World Champions by 99 “έκλεισε οριστικά”.

Επίσημη εξήγηση δεν έχει προκύψει ακόμη, αν και ο Ισπανικός Τύπος επιχειρεί μια λογική σύνδεση με μια άλλη είδηση που προέκυψε πρόσφατα. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η εφημερίδα AS, πριν δύο εβδομάδες η κυβέρνηση της Ανδόρρας κάλεσε τον Lorenzo να επικοινωνήσει με το υπουργείο Οικονομικών για να παραλάβει “μια ειδοποίηση σχετικά με την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών”.

Το κατά πόσο τα δύο γεγονότα συνδέονται είναι προς το παρόν εντελώς άγνωστο. Το μόνο σίγουρο είναι πως το μουσείο του έχει πλέον κλείσει οριστικά.

museo 11

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 15:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon