.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 11:15

BMW R nineT Aurora Concept

Σχέδιο του Mehmet Toruk Erdem που οδεύει προς πραγματοποίηση

Ο Τούρκος σχεδιαστής Mehmet Toruk Erdem έχει δημιουργήσει με την πένα του μερικά άκρως εντυπωσιακά σχέδια κατά καιρούς, κάποια εξ αυτών τόσο ακραία που δείχνουν μη οδηγήσιμα. Όπως και να έχει, από τις ορδές σχεδιαστών που παράγουν ψηφιακά σχέδια ο Erdem ξεχωρίζει διότι τουλάχιστον από τις εμπνεύσεις του βαίνει προς υλοποίηση.

Ο λόγος είναι η συνεργασία του με τους συμπατριώτες του της GB Motorbike, οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να κατασκευάσουν το τελευταίο του σχέδιο, το Aurora Concept.

Πρόκειται για ένα δοκίμιο βασισμένο στο δημοφιλέστατο στους ανά τον κόσμο customizers, BMW R nineT. Για τον Erdem το όλο ζήτημα προσεγγίζεται καθαρά σχεδιαστικά, οπότε δεν υπάρχουν σημεία συζήτησης που να αφορούν σε μηχανολογικές βελτιώσεις οποιασδήποτε φύσης στη μοτοσυκλέτα.

bmw r ninet aurora 3

Το ενδιαφέρον εστιάζει στην ακραία σχεδίαση , η οποία συνδυάζει μια ρετρό αισθητική στις καμπύλες του concept με το υπερβολικά χαμηλό μπροστινό μέρος. Εδώ η τάση προς υπερβολή δεν περιορίζεται μόνο στο μπικίνι φέρινγκ, αλλά και στην όλη θέση οδήγησης με τα κλιπόν σχεδόν στο ύψος των γονάτων του αναβάτη.

Είναι μάλλον σαφές πως αυτή η μοτοσυκλέτα έχει σχεδιαστεί για να τραβάει βλέμματα σε εκθέσεις και διαγωνισμούς custom, παρά να προσφέρει πρακτικές υπηρεσίες. Πάντως η GB Motorbike θα κατασκευάσει ένα πρωτότυπο αυτού του σχεδίου και στο τέλος αυτό είοναι και το αντικείμενο της δουλειάς της.

bmw r ninet aurora 2

Η πρώτιστη χρησιμότητα του Aurora βέβαια είναι να διαφημίσει τις ικανότητες του οίκου, ώστε να πουλήσει τα πιο προσγειωμένα και ρεαλιστικά σχέδιά του – όπως το Ducati Scrambler Icon που φτιάχνει – αλλά στη σωστή τιμή είναι πολύ πιθανό να μπορέσει κάποιος να εξακριβώσει αν και πώς οδηγιέται στον παραγματικό κόσμο ένα τόσο τραβηγμένο σχέδιο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 12:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon