.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 15:47

Βρετανία - Φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα σε 600 supermarket!

Συνεργασία μεταξύ VW-TESCO-Pod Point

Οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα της ηλετκροκίνησης και όλο και πιο πολλές εταιρίες συμμετέχουν σε προγράμματα τοποθέτησης ηλεκτρικών σταθμών φόρτισης για οχήματα.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η συνεργασία μεταξύ της Volkswagen, με την βρετανική εταιρία παροχής φορτιστών Pod Point και την τεράστια αλυσίδα καταστημάτων λιανικής TESCO.

Σκοπός της συνεργασίας των τριών εταιριών είναι η εγκατάσταση ηλεκτρικών φορτιστών στα πάρκινγκ της TESCO ώστε η πελάτες της τελευταίας να μπορούν να φορτίζουν τα υβριδικά ή ηλεκτρικά τους οχήματα την ώρα που ψωνίζουν.

Σε πρώτο στάδιο η συνεργασία μεταξύ των τριών εταιριών αποσκοπεί στην τοποθέτηση 2.400 σταθμών φόρτισης σε 600 supermarket TESCO τα επόμενα τρία χρόνια, ήτοι τέσσερις σταθμοί ανά κατάστημα.

Μάλιστα δεν θα υπάρχει χρέωση για τον πελάτη του supermarket για φόρτιση έως 7Kw, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα ταχείας φόρτισης 50Kw, με μικρή επιβάρυνση του καταναλωτή, ανάλογη με το εκάστοτε τρέχον κόστος του ρεύματος.

Μόνο από αυτή τη συνεργασία μεταξύ των τριών εταιριών εκτιμάται ότι οι EV σταθμοί φόρτισης στη χώρα θα αυξηθούν κατά 14%

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της TESCO, σε Ην.Βασίλειο και Ιρλανδία, Jason Tarry, το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκεται μέσα στο ευρύτερο πλάνο της TESCO για παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με τον μεγάλο στόχο αυτή να προέρχεται στο μέλλον 100% από ανανεώσιμες πηγές.

Παρόμοιο πρόγραμμα τοποθέτησης ηλεκτρικών σταθμών φόρτισης θα εκτελέσει και η αλυσίδα Pub Marston's (σε συνεργασία με την Engenie), τοποθετώντας 400 σταθμούς ταχείας φόρτισης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρίας, αυτή η ενέργεια θα μειώσει σε ετήσια βάση την παραγωγή οξειδίου του αζώτου κατά 4,8 τόνους, αφού η παρεχόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα προέρχεται επίσης από ανανεώσιμες πηγές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 15:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon