.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 10:03

RIP Φάνης Χαρλαύτης

Φτωχότερος ο κόσμος της μοτοσυκλέτας

Το Σάββατο 24/11, στις 11.00, στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, (Ν. Φιλαδέλφεια) θα πούμε το αντίο σε μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του χώρου της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας κι έναν πρωτεργάτη των Ελληνικών αγώνων εντούρο, στο ξεκινημά τους.

Ο Φανης Χαρλαύτης ήταν εξαιρετικός μηχανικός μοτοσυκλετών. Ονομαστό ήταν, τη δεκαετία του ‘80, το συνεργείο του "Το Λαγκάδι", στην Κυψέλη (που στο τηλέφωνο απαντούσε ως "Υπουργείο Γεωργίας! Λέγετε!", για να αποφεύγει τους "αμύητους"...)

Ταυτόχρονα, διετέλεσε εθελοντικά "δοκιμαστής χωματερών μοτοσυκλετών" στο περιοδικό Μοτοτεχνική και μέλος της αγωνιστικής ομάδας εντούρο "Mοτοτεχνική Team", μαζί με τον αξέχαστο Γιάννη Δημητρόπουλο - που τώρα πάει να τον συναντήσει, όπως και τον Αλέξη Ζαφειρίου που μας μύησε δημοσιογραφικά στους αγώνες Six Days, για να ξαναπούνε ιστορίες. Εκεί θα είναι κι ο "άσπονδος φίλος του", ο Θανάσης Λέφας, καθώς και το ίνδαλμά του από τον χώρο της ταχύτητας, ο Παντελής Μπαντουβάνης – όλη εκείνη η θεοπάλαβη κομπανία που κάποτε συνυπήρξε στον 3ο όροφο της Θεμιστοκλέους 28...

Για ένα φεγγάρι (1987) συνεργάστηκε με τις Τεχνικές Εκδόσεις, στο section "2Τ" του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ, πριν τον μετασχηματισμό του σε αυτόνομο περιοδικό. Από εκείνη τη φάση, αξέχαστη έμεινε η προβοκατόρικη δοκιμή της πρώτης Honda Transalp μέσα στην πίστα ... motocross του Παπάγου όπου (όντας "στη μέρα του") ο Φάνης βάλθηκε με το "θηρίο" να κυνηγάει τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες των άλλων και να τις προσπερνάει κορνάροντας, ανάβοντας φλας και παίζοντας τα φώτα! Η φωτό που δημοσιεύτηκε στους 4Τ είναι από το μεγάλο άλμα, όπου ο Μέγας Φάνης κυριολεκτικά απογείωνε "με όλα" το βαρύ κτήνος για να δει, όπως έλεγε, αν λειτουργεί η γραμμική –και όχι προοδευτική – ProLink."

Δυστυχώς, ένα ατύχημα με parapente του προκάλεσε κινητικά προβλήματα και εγκλώβισε τον Φάνη μέσα σε ένα "κέλυφος" που δεν τον υπάκουε τα τελευταία χρόνια.

Τώρα είναι ελεύθερος, πια, να πετάξει....

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 10:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon