.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 10:07

Η Ohlins αγοράστηκε από την Tenneco

Άνοιγμα του ομίλου στους δύο τροχούς

Μια από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στην κατασκευή αναρτήσεων για τους δύο τροχούς, η Ohlins Racing ή εν συντομία, Ohlins, αγοράστηκε από τον αμερικανικό όμιλο εταιρειών, Tenneco.

H Tenneco, η οποία μεταξύ άλλων έχει στην κατοχή της και τις εταιρείες κατασκευής αναρτήσεων για αυτοκίνητα, Monroe και Rancho, σχεδίαζε από καιρό την διείσδυση της στην αγορά των δύο τροχών, πάντα στον τομέα των αναρτήσεων, και η απόκτηση της Ohlins, αποτελεί σίγουρα μια στρατηγική κίνηση μεγάλης σημασίας.

Η Ohlins ιδρύθηκε το 1976 από τον Σουηδό αγωνιζόμενο στο MX, Kenth Ohlin, και πολύ σύντομα ενεπλάκη ενεργά στους αγώνες, με τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο να έρχεται το 1978, με τον Guennady Moisseev να στέφεται πρωταθλητής στο MX, οδηγώντας μια KTM με αναρτήσεις της Ohlins.

Έκτοτε, η Ohlins έχει φτάσει τους 300 παγκόσμιους τίτλους κατασκευάζοντας κορυφαίες αναρτήσεις για μοτοσυκλέτες όλων των ειδών και των κατηγοριών, ενώ έχει επίσης αποκτήσει την ίδια καλή φήμη και στον κόσμο των MTB ποδηλάτων, έχοντας και τμήμα για τους τέσσερις τροχούς (κυρίως racing εφαρμογές).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η Yamaha είχε αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο των μετοχών της εταιρείας, ωστόσο το 2007, ο ιδρυτής της, Kenth Ohlin, επανέκτησε το 95% της εταιρείας.

Η συμφωνία με την Tenneco, προβλέπει ότι δεν θα σημειωθούν αλλαγές ή επεμβάσεις στις δομές του διοικητικού συμβουλίου της Ohlins και στις μονάδες παραγωγής, ενώ όλοι εργαζόμενοι στην εταιρεία, θα διατηρήσουν τις θέσεις τους. Ως εκ τούτων, η παραγωγή θα συνεχιστεί κανονικά και δεν θα σημειωθούν καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 10:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon