.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 10:30

BMW Motorrad – Ρεκόρ πωλήσεων

 

 

Εκπλήξεις την νέα χρονιά!

 




Καθώς η BMW Motorrad πλησιάζει προς την 90η επέτειό της, είναι αποφασισμένη να μπει στη 10η δεκαετία της ιστορίας της με πολλές εκπλήξεις – την περασμένη χρονιά, οι πωλήσεις της έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, με 104.000 παραδόσεις μοτοσικλετών σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, λίγος χρόνος μένει για πανηγυρισμούς, καθώς η μάρκα ετοιμάζεται να κάνει τη σεζόν 2012 ακόμα πιο συναρπαστική, με αφίξεις νέων προϊόντων, εκδηλώσεις και άφθονο μοτοσικλετιστικό πνεύμα GS.

Δυναμική χρονιά

Η νέα χρονιά μπήκε δυναμικά για την BMW χάρη στην ασταμάτητη S 1000 RR, η οποία μόλις έφτασε στις εκθέσεις των Επίσημων Εμπόρων ανά τον κόσμο. Οι μηχανικοί της BMW Motorrad κατάφεραν να βελτιώσουν όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν την πρωτότυπη RR μια τόσο εντυπωσιακή μοτοσικλέτα. Με μεγαλύτερη ισχύ και καλύτερη ευελιξία, η έκδοση 2012 είναι πανέτοιμη να κάνει θραύση στις αγωνιστικές πίστες του πρωταθλήματος WSBK, αλλά και να προσφέρει στους αναβάτες την απόλυτη εμπειρία οδήγησης μοτοσικλέτας. Η ανανεωμένη μοτοσικλέτα περιλαμβάνει αλλαγές στο πλαίσιο, τα ηλεκτρονικά συστήματα και την απόδοση του κινητήρα. Η καμπύλη ροπής της είναι τώρα πιο γραμμική, με εντυπωσιακή τιμή 112 Nm στις 5.000 σ.α.λ. Επιπλέον, έχει βελτιωθεί η απόκριση χάρη σε μια ρύθμιση του γκαζιού, ενώ επιτυγχάνεται επίσης καλύτερος έλεγχος με την τελειοποίηση των συστημάτων RACE ABS, ελέγχου πρόσφυσης DTC και υποβοήθησης αλλαγής ταχυτήτων. Ακόμα, οι κάτοχοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν διάφορα πρόσθετα αξεσουάρ, όπως ένα ελαφρύτερο κατά 5,6 kg σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο.

Η φοβερή RR πρόκειται να αναλάβει δράση στην πίστα το Φεβρουάριο, με την έναρξη του πρώτου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike 2012 στο Phillip Island της Αυστραλίας. Η ομάδα BMW Motorrad Motorsport, αποτελούμενη από τους αναβάτες Marco Melandri και Leon Haslam, θα δοκιμάσει τα όρια της μοτοσικλέτας μπροστά στο πλήθος των θεατών στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς. Οι κάτοχοι BMW μπορούν να έρθουν πιο κοντά στο επίκεντρο της δράσης από όλους τους άλλους, έχοντας μια αποκλειστική ευκαιρία να αγοράσουν ένα πακέτο φιλοξενίας το οποίο περιλαμβάνει θέση παρακολούθησης του αγώνα στο pit-roof, catering, περιήγηση στα pits και πρόσβαση στο paddock. Στη διάρκεια της περιόδου εκτός σεζόν, το νεότερο «απόκτημα» της BMW Motorrad Motorsport, ο Marco Melandri, διατηρείται σε κορυφαία φόρμα κάνοντας προπονήσεις με μοτοσικλέτες off-road της Husqvarna, ωστόσο δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στην άσφαλτο για τη χρονιά-ντεμπούτο του στη σέλα της RR.

Κορυφαίες διοργανώσεις

Και ενώ η αδρεναλίνη του πρωταθλήματος και ο ενθουσιασμός για μια νέα μοτοσικλέτα αρκούν για να συναρπάσουν τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το 2012 αναμένεται να είναι σπουδαία χρονιά και για τους φανατικούς του enduro. Φέτος, θα διεξαχθεί το τρίτο BMW Motorrad International GS Trophy, το οποίο, αυτή τη φορά, θα φιλοξενηθεί στη Νότια Αμερική. Το διετές event, που διεξάχθηκε την προηγούμενη φορά στη νότια Αφρική, είναι μια σκληρή αναμέτρηση off-road που όμοιά της δεν υπάρχει, η οποία ενσαρκώνει στο έπακρο το πνεύμα της περιπετειώδους οδήγησης GS.
Η διαδικασία της επιλογής των συμμετεχόντων που θα εκπροσωπήσουν τις χώρες τους είναι σε εξέλιξη και οι λίγοι ταλαντούχοι που θα προκριθούν, θα ταξιδέψουν στη Νότια Αφρική στα τέλη του φθινοπώρου. Εκεί, θα δώσουν μάχη εναντίων άλλων αναβατών της BMW με ολοκαίνουριες μοτοσικλέτες GS στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν την απόλυτη διάκριση στο χώρο του off-road. Ο αγώνας αναμένεται να κόψει την ανάσα τόσο των θεατών όσο και των ίδιων των συμμετεχόντων.

Ιδιαίτερες εκπλήξεις

Και ενώ η οδήγηση enduro απευθύνεται σε εκείνους που λατρεύουν τη φύση και την ύπαιθρο, η BMW Motorrad ετοιμάζει κάτι ιδιαίτερο για τους αναβάτες της πόλης το 2012 – την κυκλοφορία των συναρπαστικών Maxi-Scooter. Οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες των εντυπωσιακών C 600 Sport και C 650 GT έχουν προγραμματιστεί για το Μάρτιο και, στο εργοστάσιο της μάρκας στο Βερολίνο, γύρω στις 80 μηχανές βγαίνουν από τις γραμμές συναρμολόγησης σε καθημερινή βάση. Γρήγορα, ισχυρά, οικονομικά, τα scooter προσφέρουν την πιο ευέλικτη και πιο στιλάτη λύση για αποτελεσματικές μετακινήσεις στη ζούγκλα της πόλης.

Όποιο και αν είναι το «αντικείμενο του πόθου» κάθε φαν της BMW Motorrad, superbike, scooter, enduro ή touring, μια εκδήλωση που τους ενώνει όλους μαζί είναι ο θεσμός BMW Motorrad Days. Φιλοξενούμενος στο γραφικό Garmisch-Partenkirchen της Βαυαρίας, ο θεσμός BMW Motorrad Days είναι η απόλυτη τριήμερη γιορτή των μοτοσικλετών BMW. Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 6-8 Ιουλίου, θα συνδυάζει τις νεότερες και καλύτερες μοτοσικλέτες, εξερευνήσεις σε μαγευτικές διαδρομές στα βουνά και την ευκαιρία της συμμετοχής στις εορταστικές εκδηλώσεις με θέμα το lifestyle της BMW παρέα με φίλους, καινούριους και παλιούς. Το BMW Motorrad Days έχει πάντα να προσφέρει κάτι που ικανοποιεί τα γούστα κάθε φαν της μοτοσικλέτας, με σταντ έκθεσης προϊόντων, επιδείξεις, ζωντανά σόου, περιηγήσεις με μοτοσικλέτα, προβολές ταινιών και, βεβαίως, τον πασίγνωστο χώρο των πάρτι. Φροντίστε να κάνετε έγκαιρα τις κρατήσεις για τη διαμονή σας, ώστε να διασφαλίσετε τη θέση σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα S 1000 RR, τις BMW Motorrad Days, το GS Trophy και τα Maxi-Scooter, επισκεφτείτε την τοποθεσία: www.bmw-motorrad.com. Για εισιτήρια στον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike, επισκεφτείτε το www.bmwmotorrad.com.au.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 11:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon