.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 11:59

Ο πρώτος αναβάτης με διαβήτη στο Dakar 2019

Παγκόσμια πρωτιά με ατελείωτη θέληση

Ονομάζεται Daniel Albero, είναι Ισπανός από τη Βαλένθια και έχει διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 1 από μικρή ηλικία. Κόντρα στην κατάσταση της υγείας του όμως, ο οικογενειάρχης με τους δύο μικρούς γιους έχει έναν στόχο στο μυαλό του και τώρα μπορεί να τον καταφέρει.

Ο Albero, όπως φαντάζεστε, είναι λάτρης των χωμάτινων αγώνων και το μεγάλο του όνειρο ήταν να τρέξει στο δυσκολότερο αγώνα ράλι στο κόσμο, το φημισμένο Ντακάρ. Αφού λοιπόν πήρε το οκ από τους γιατρούς, βάλθηκε να οργανώσει το μεγάλο του εγχείρημα, έχοντας στο μυαλό του το πραγματικά μεγαλύτερο εμπόδιο: τα χρήματα.

merzouga1

Διότι, αν η ασθένεια ελέγχεται με τη σωστή άσκηση, διατροφή και φαρμακευτική αγωγή, το να βρει ένας μέσος εργαζόμενος τους απαραίτητους πόρους για να τρέξει σε έναν τόσο μεγάλο και ακριβό αγώνα δεν είναι καθόλου εύκολο.

Μη έχοντας την ανάλογη αγωνιστική εμπειρία, η διοργανώτρια του Dakar, ASO, ζήτησε τα τυπικά από τον Albero για να του επιτρέψει συμμετοχή: να έχει τερματίσει σε κάποιον ανάλογο αγώνα ράλι. Έτσι ο Ισπανός πήρε το ΚΤΜ 450 του και βάλθηκε να τρέξει μια σειρά αγώνων που, όχι απλά θα του εξασφάλιζαν τη συμμετοχή στο Ντακάρ, αλλά θα λειτουργούσαν και ως προπόνηση, ή δοκιμή των δυνάμεών του.

merzouga18 4

Ο Albero έτρεξε λοιπόν στο δικό μας Hellas Rally, όπου αποχώρησε την τέταρτη μέρα μετά από πτώση, και στη συνέχεια πήγε στο Merzouga Rally στο Μαρόκο, όπου κατάφερε να τερματίσει και μέσω αυτού να εξασφαλίσει την πολυπόθητη συμμετοχή στο Ντακάρ.

Αφού δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στον Daniel για το σπουδαίο του κατόρθωμα, προτρέπουμε όλους να παρακολουθήσουν την προσπάθειά του και, ει δυνατόν, να συνεισφέρουν οικονομικά.

dakar admission

Διότι πλέον δεν είναι απλά ο πρώτος αναβάτης με διαβήτη στην ιστορία του Ντακάρ, αλλά και ένας παγκόσμιος πρεσβευτής στην υποστήριξη της ιατρικής έρευνας για την καταπολέμηση του διαβήτη και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικοί και σπάνιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Daniel Albero

Μάθετε περισσότερα από το αφιέρωμα που του έκανε η τηλεόραση στην πατρίδα του.

 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 12:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon