.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 10:30

Απεργία και συλλήψεις εργαζομένων στην Royal Enfield

Καθυστέρηση στην παραγωγή των νέων Continental GT και Interceptor

Τον τελευταίο καιρό, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις γραμμές παραγωγής της Royal Enfield στην Ινδία, είναι συχνό φαινόμενο. Πρόσφατα, στο εργοστάσιο του Oragadam, η απεργία διήρκησε μια εβδομάδα, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η παραγωγή κατά 10.000 μονάδες μοτοσυκλέτων. Οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στις θέσεις μετά την ικανοποιήσει των αιτημάτων τους από την διοίκηση.

Στο εργοστάσιο του Tamil Nadu όμως, τα πράγματα εξελίχθησαν διαφορετικά. Η απεργία των εργατών διήρκησε πάνω από ένα μήνα και τελικά κατέληξε σε συλλήψεις 1700 εργαζόμενων από την αστυνομία, εκ των οποίων οι 200 δουλεύουν για την Yamaha, σε συστεγαζόμενη γραμμή παραγωγής.  

Δεν γνωρίζουμε πως λειτουργεί το σύστημα στην Ινδία αλλά για να υπάρξει επέμβαση της αστυνομίας και συλλήψεις, μάλλον η απεργία χαρακτηρίστηκε παράνομη και καταχρηστική. Στο πλευρό των συλληφθέντων στέκονται πάντως τόσο τα Ινδικά σωματεία όσο και η ένωση εργαζομένων της Royal Enfield.

H διοίκηση δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε κάποια επίσημη δήλωση ούτε έχει ενημερώσει του dealers της παγκοσμίως για το αν θα υπάρξουν επιπτώσεις από το γεγονός, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην παραγωγή των δύο νέων μοντέλων της εταιρεία, Continental GT και Interceptor.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 10:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon