.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 12:31

Honda – Kατέθεσε σχέδια για προβολή τύπου HUD

Ενδείξεις θα προβάλλονται στην ζελατίνα του fairing 



Όπως αποκάλυψε το more bikes, η Honda κατέθεσε μια σειρά σχεδίων προς κατοχύρωση, τα οποία και αφορούν στην προβολή ενδείξεων και πληροφοριών, στην ζελατίνα του fairing μια μοτοσυκλέτας, αυτό που ονομάζεται HUD (Head Up Display) δηλαδή.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια λειτουργία αντίστοιχη του κινηματογραφικού προτζέκτορα, μόνο που εδώ, η φωτεινή ακτίνα αντανακλάται σε μικρά κάτοπτρα και οδηγείται σε μια διάφανη οθόνη που θα είναι τοποθετημένη λίγο κάτω από την κορυφή της ζελατίνας του fairing.

Honda HUD WEB 02

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιες είναι οι ενδείξεις που θα προβάλλονται στο HUD, αυτό που είναι σίγουρο όμως, είναι ότι μέσα από αυτή την τεχνολογία, ο αναβάτης ενός δίτροχου, αποσπάται για πολύ λιγότερο χρόνο κοιτώντας τις ενδείξεις, διατηρώντας παράλληλα οπτική επαφή με τον δρόμο.

Κάτι παρόμοιο, είχε παρουσιάσει η Samsung το 2016, αν και ποτέ δεν το είδαμε να μπαίνει στην παραγωγή. Ίσως λοιπόν να το κάνει η Honda πρώτη;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 12:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon