.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 10:34

BMW R nineT Nostalgia

Νοσταλγικός φόρος τιμής στο θρυλικό R7 του 1934

Το να βρει κανείς ένα αυθεντικό R7 προσομοιάζει σε δυσκολία με την εύρεση της άκρης του ουράνιου τόξου (αυτό με τον μυθικό θησαυρό) ή το να αποκτήσει έναν μονόκερο για κατοικίδιο.

Ο λόγος είναι απλός: το R7 ουδέποτε παράχθηκε, αλλά είναι ένα πρωτότυπο του 1934 που επιδείκνυε την τεχνολογική ικανότητα της BMW. Επηρεασμένο από το καλλιτεχνικό κίνημα Art Deco που ήταν επίκαιρο την εποχή του μεσοπολέμου, το R7 βασιζόταν σε έναν boxer 800 cc και, πέραν της εμφάνισής του, είναι γνωστό ως η πρώτη μοτοσυκλέτα που φόρεσε τηλεσκοπικό πιρούνι.

BMW r7
Το αυθεντικό πρωτότυπο R7 του 1934

Οι σπάνιες εμφανίσεις του συνήθως μαγνητίζουν πλήθη κόσμου, γι’ αυτό και η BMW συχνά-πυκνά εκθέτει ένα άριστο κομμάτι που διαθέτει σε εκθέσεις – το απολαύσαμε για αρκετή ώρα πέρυσι στην EICMA σε μια γωνία του περιπτέρου της Γερμανικής εταιρείας.

Τώρα όμως υπάρχει ένας ακόμη τρόπος να αποκτήσει κανείς ό,τι πιο κοντινό σε ένα R7. Η Αμερικανική εταιρεία NMoto, ειδική στα custom BMW, έφτιαξε ένα body kit για τη σειρά R nineT που μετατρέπει το σύγχρονο κλασικό μοντέλο σε ρέπλικα του θρυλικού κλασικού.

BMW nostalgia 8

Αποτελείται από 74 κομμάτια, μεταξύ των οποίων κάποια που έρχονται κατευθείαν από εξωτερικούς προμηθευτές, όπως η Motogadget, αλλά η πλειοψηφία τους είναι μοναδικά και χειροποίητα.

Αυτή η τελευταία πρόταση αντανακλά και την τιμή αγοράς του κιτ: €43,000 ($49,500) γι’ αρχή, διότι μπορεί κάποιος να θελήσει και λίγο πιο προσωπικό customizing στο ήδη υπάρχον κιτ, με το αζημίωτο φυσικά.

BMW nostalgia 4

Ακούγεται πανάκριβο για ένα απλό body kit, χωρίς μηχανολογικές επεμβάσεις στη μοτοσυκλέτα, αλλά η NMoto έχει ήδη 49 προπαραγγελίες και θα αρχίσει να στέλνει στους πελάτες της έτοιμα κομμάτια από τον Μάιο του 2019.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 10:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon