.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 10:33

Tα winglets είναι η νέα “μόδα” στα after market αξεσουάρ

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί…

Με τα περίφημα winglets, τα “πτερύγια” που τοποθετούνται στις μοτοσυκλέτες των MotoGP, να αποτελούν μια προσθήκη που έχει συζητηθεί πολύ μέσα και έξω από τους αγώνες, ήταν μάλλον θέμα χρόνου, να τα δούμε να περνάνε και στις “πολιτικές” μοτοσυκλέτες. 

Μοτοσυκλέτες παραγωγής (έστω και περιορισμένης) με winglets, έχουν υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν, όπως το Kawasaki H2R, η Aprilia RSV4 RF LE, ενώ σύντομα πρόκειται να ακολουθήσει και η Ducati, με την Panigale V4 R.

Puig Motorcycle Winglet 02

Να λοιπόν όμως που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια νέα τάση,  η διάθεση πρόσθετων αεροδυναμικών βοηθημάτων, ως αξεσουάρ, για πολιτικά μοντέλα παραγωγής. Εταιρείες όπως η Puig, διαθέτει στην γκάμα της winglets για τα superbike μοντέλα των BMW, Honda, Kawasaki, Suzuki και Yamaha.

Αυτό που προσφέρουν τα συγκεκριμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, είναι αρνητική άντωση, δηλαδή ασκούν μια κάθετη ως προς τον άξονα κίνησης της μοτοσυκλέτας δύναμη, με διεύθυνση προς το έδαφος, φορτίζοντας τον μπροστινό τροχό. Όσο περισσότερο αυξάνονται τα χιλιόμετρα, τόσο μεγαλύτερη είναι αυτή η δύναμη.

Puig Motorcycle Winglet 03

Προσοχή όμως, τα winglets είναι καθαρά για χρήση μέσα στην πίστα και όχι για να βολτάρει κανείς με αυτά επιδεικνύοντας τα στις καφετέριες… με λίγα λόγια, δεν κάνουν για πολιτική χρήση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 10:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Έκτακτη Ημερίδα στο Riding School BMW R nineT Nostalgia »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon