.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 12:14

FIM Gala Ceremony 2011

 

Η ώρα των πρωταθλητών

 



Photo credit FIM/Good Shoot

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η FIM, διοργάνωσε ένα Gala στο οποίο βραβεύτηκαν τόσο οι παγκόσμιοι πρωταθλητές όσο και αναβάτες θρύλοι των μηχανοκίνητων σπορ.

Απουσία Stoner

Γύρω στους 500 έφτασε ο αριθμός των καλεσμένων στην δεξίωση που έγινε χτες στο Εstoril της Πορτογαλίας, στο Casino, οι οποίοι απόλαυσαν την βράβευση των κορυφαία στον δίτροχο μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Έλαμψε διά της απουσίας του ο παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP, Casey Stoner ο οποίος δέχτηκε και τα πυρά των Άγγλων δημοσιογράφων. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι η γυναίκα του Andrianna είναι έγκυος και εν μέρει μπορεί και να δικαιολογηθεί η απουσία του – αν και, παγκόσμιος τίτλος είναι αυτός!
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν θρύλοι όπως οι Angel Nieto, Carl Fogarty, Eric Geboers, Yjro Vesterinen, Giovanni Sala, Tony Rickardsson και Iris Kramer, Giaccomo Agostini, Anders Eriksson, οι οποίοι πλαισιώθηκαν στην σκηνή από τους Carlos Checa, Stefan Bradl, Antonio Cairoli, Toni Bou, Juha Salminen, Greg Hancock, Stephanie Laier, Ludivine Puy και Laia Sanz, Mika Ahola, Toni Bou και Antoine Meo, τους νικητές των παγκόσμιων πρωταθλημάτων που η FIM διοργανώνει. Με την Suzi Perry να είναι η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, όλοι απόλαυσαν μία διαφορετική βραδιά.

Επιπρόσθετα, παράλληλα με την απονομή των βραβείων, η FIM προχώρησε σε τρεις σπέσιαλ βραβεύσεις, που αφορούσαν τους, Rookie of the Year, FIM γυναίκα της χρονιάς και FIM προσωπικότητα της χρονιάς. Οι τρεις αυτοί θεσμοί αναδείχθηκαν ανάμεσα από τα media,τους οπαδούς, τις ομάδες, τα εργοστάσια και τους αναβάτες  μέσω της ιστοσελίδας της FIM στην οποία ψήφισαν δώδεκα χιλιάδες άτομα συνολικά.
Νικητής FIM Rookie of the Year αναδείχθηκε ο Maciej Janowski (FIM Speedway μέχρι 21 ετών – Παγκόσμιος πρωταθλητής), η Ισπανίδα  Laia Sanz FIM Γυναίκα της χρονιάς (Παγκόσμια πρωταθλήτρια Trial), και ο Carlos Checa ως FIM προσωπικότητα της χρονιάς (Superbike παγκόσμιος πρωταθλητής).

Οι δηλώσεις του προέδρου

Μιλώντας σχετικά με την ιδιαίτερη περίπτωση των αγώνων, ο πρόεδρος της FIM, Vito Ippolito, ανέφερε σχετικά:  "Η περσινή χρονιά ήταν η πρώτη που διοργανώσαμε το FIM Gala και είχε μεγάλη επιτυχία, ενώ η δεύτερη, φέτος, ήταν ακόμη καλύτερη. Είναι ευχαρίστησή μας να έχουμε τόσους πρωταθλητές και να συγκεντρώνουμε όλη την οικογένεια της FIM μαζί, και να μοιραζόμαστε αυτή την όμορφη βραδιά."

Για να συνεχίσει, "ακόμη και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει όλος ο κόσμος, ο κόσμος της αθλητικής μοτοσυκλέτας συνεχίζει να δίνει το καλύτερό του πρόσωπο, και να προτρέπει χιλιάδες σε όλη την γη να απολαμβάνουν κάθε σαββατοκύριακο τους αγώνες κάθε σεζόν. Σήμερα είδαμε τα αστέρια αλλά και τους ήρωες που πήραν τα βραβεία τους, χάρη στα αποτελέσματα που έφεραν όταν οδηγούσαν. Θέλω να ευχαριστήσω τους αναβάτες και τις ομάδες που ήρθαν σήμερα εδώ, ανάμεσα στο πολύ πιεσμένο πρόγραμμά τους, στο χειμωνιάτικο διάλλειμα, για να είναι έτοιμοι για την επόμενη χρονιά. Αν και είναι μόλις η δεύτερη χρονιά, όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο θεσμός τόσο για την FIM όσο και για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα γενικά.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 12:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon