.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 11:35

Coast 2 coast στην Ισπανία με Husqvarna

Μια διοργάνωση της Magura

Τέσσερις αναβάτες, τέσσερα εντούρο, επτά μέρες. Αυτό είναι το πλάνο που ετοιμάζονται να υλοποιήσουν τρεις Γερμανοί και μια Γερμανίδα με την υποστήριξη της Magura: να ταξιδέψουν από το Benicassim, στη Μεσογειακή ακτή της Ισπανίας, ως το Bilbao στην ακτή του Ατλαντικού, μόνο από χώμα.

Μπορεί στον χάρτη να φαίνεται σχετικά κοντά, μα μιλάμε για μια απόσταση 1,700 χιλιομέτρων, τα οποία μάλιστα θα είναι όλα εκτός δρόμου.

te300i

Για το εγχείρημα θα χρησιμοποιηθούν έξι μοτοσυκλέτες της Husqvarna και συγκεκριμένα, ένα TE250i, δύο ΤΕ300i και από ένα FE250, 350, 450. Αυτά θα μοιραστούν στους τέσσερις αναβάτες, με τα άλλα δύο να πηγαίνουν στον οδηγό της αποστολής και τον φωτογράφο. Η ομάδα θα διανύσει την απόσταση σε επτά μέρες, δίχως την πολυτέλεια αυτοκινήτων ή άλλης μορφής υποστήριξης.

Το Ισπανικό Coast 2 Coast βασίζεται σε μια πρωτοβουλία της Γερμανικής εταιρείας Magura, η οποία έχει εξοπλίσει τα Husky με δικά της φρένα και υδραυλικούς συμπλέκτες. Κατά τα λοιπά, οι μοτοσυκλέτες είναι σε εργοστασιακή μορφή και θα μεταφέρουν μόνο τους αναβάτες καθώς και περίπου 4-5 κιλά εξοπλισμού για τον καθένα.

carolin

Οι τέσσερις συμμετέχοντες δεν είναι επαγγελματίες του enduro, μα «απλοί μέσοι αναβάτες», με μια μητέρα τριών παιδιών, την Carolin Brandmaier, και τον διάσημο Γερμανό τηλε-σεφ, Andi Schweiger, μεταξύ τους. Οι άλλοι δύο είναι ο πρώην αθλητής ΒΜΧ, Tibor Simai, και ο διευθυντής μάρκετινγκ της Magura, Götz Braun.

Εκτός της Magura που εμπνεύστηκε το όλο εγχείρημα, υποστηρίζουν η GoPro με έξι κάμερες και η Shoei Europe που προσέφερε έξι κράνη VFX-WR.

magura calipers

Η εκκίνηση της ομάδας των έξι αναμένεται να γίνει αύριο, 31 Ιουλίου 2018.

Παρακολουθείστε την πρόοδό τους από τη σχετική ιστοσελίδα που έστησε η Magura.

MG 0590 min 1 768x512

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 11:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon