.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 17:48

Αντικλεπτικές ιδέες από φοιτητές πανεπιστημίου

Στην Βρετανία έχουν πάρει το θέμα σοβαρά!

Με τις κλοπές μοτοσυκλετών και scooter στην Αγγλία να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, οι αρχές αλλά και διάφοροι φορείς, ψάχνουν διαρκώς τρόπους για να καταπολεμήσουν τον φαινόμενο.

Μεγάλη σημασία έχουν το ανασταλτικά μέτρα, αυτά δηλαδή που προηγούνται της κλοπής και στα οποία ανήκουν φυσικά και τα αντικλεπτικά. Διάφοροι φορείς στην Βρετανία λοιπόν,  συμπεριλαμβανομένης της ασφαλιστικής Bennets, απευθύνθηκαν στο πανεπιστήμιο του Coventry και συγκεκριμένα στον πολυτεχνικό του τμήμα, ζητώντας από τους φοιτητές, να σχεδιάσουν μια νέα γενιά αντικλεπτικών συστημάτων.  

Τα ζητούμενα ήταν τα αντικλεπτικά αυτά, να είναι απλά, προσιτά και εύκολα στη χρήση και την μεταφορά τους. Από αυτό τον άτυπο “διαγωνισμό”, Τα σχέδια που ξεχώρισαν, ήταν τα εξής:

Smartgrip

antkleptika 1


Πρόκειται για ένα κάλυμμα που πιάνει το grip του γκαζιού και τη μανέτα, χωρίς να επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτά αλλά και πατώντας συνεχώς το μπροστινό φρένο, έτσι ώστε να μην είναι δυνατό το τσούλημα του δίτροχου. Η ασφάλιση / απασφάλιση, γίνεται μέσω κλειδαριάς.

D-Lock

antkleptika 2

Είναι το γνωστό μας πέταλο, με δυνατότητα όμως να κινηθεί η βάση του έτσι ώστε να μην υπάρχει “αέρας” ανάμεσα στα σκέλη, όπου και συνήθως οι κακοποιοί επεμβαίνουν με γρύλους και πριόνια για να τα ανοίξουν / κόψουν. Επιπρόσθετα, έχει τοποθετηθεί και σειρήνα, που ενεργοποιείται σε περίπτωση παραβίασης

Jaw Lock

antkleptika 3

Ένα σύστημα ιμάντων που σφίγγουν με καστάνια και ασφαλίζουν σε ένα κεντρικό βρόγχο. Η όλη ιδέα είναι να ασφαλίζεται το τιμόνι αλλά και οι τροχοί μεταξύ τους. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι ιμάντες είναι super – ανθεκτικό στην κοπή του.

Quen Mini

antkleptika 4

Πρόκειται για ένα “στεφάνι” το οποίο αγκαλιάζει το ελαστικό και την ζάντα ενός δίτροχου. Είναι ρυθμιζόμενο, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται πολύ σφιχτή εφαρμογή και ουσιαστικά αποτρέπει την περιστροφή του τροχού και κατά συνέπεια την κύλιση του δίτροχου.

Spoke Chock

antkleptika 5

Μια βάση που δένει στην μπότα της ανάρτησης του μπροστινού τροχού, έχει ένα κινητό στέλεχος που μπορεί να μετακινηθεί και να μπλοκάρει την περιστροφή του τροχού αφού οι ακτίνες ή τα μπράτσα της ζάντας βρίσκουν πάνω του.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 17:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon