.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 10:05

H Honda επεξεργάζεται την επιστροφή του CBX

Εξακύλινδρος σε σειρά το αντικείμενο νέας πατέντας

Την αποκλειστική είδηση μεταφέρει στον κόσμο η Αγγλική ιστοσελίδα Bike Social, η οποία με κάποιον τρόπο βρέθηκε με ασπρόμαυρα ψηφιακά σχέδια που η Honda φέρεται να έχει καταθέσει μαζί με αίτηση για πατέντα.

Σύμφωνα με τους Άγγλους δεν υπάρχει ουδεμία πληροφορία σχετικά με πρόθεση των Ιαπώνων να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός νέου κινητήρα και δη ενός υγρόψυκτου εξακύλινδρου σε σειρά. Ωστόσο δεν ξεχνάμε πως το CBX 1000 κρατά μια δική του σημαίνουσα θέση στην ιστορία της Honda και στις καρδιές πολλών φίλων της, οπότε τουλάχιστον ας ελπίσουμε (ή μήπως ονειρευτούμε;) πως δεν είναι τα πάντα αυστηρώς αποτελέσματα οικονομοτεχνικών μελετών.

Επιστροφή στο προκείμενο λοιπόν, όπου βλέπουμε μια μοτοσυκλέτα με καθαρά ρετρό αισθητική, απλή, λιτή και απέριττη, με χαρακτηριστικά cafe racer γραμμές.

Honda CBX patent 4

Πίσω από το άρωμα εποχής, παρατηρούμε ανάποδο πιρούνι, μονό αμορτισέρ και ακτινικές δαγκάνες – δηλαδή ό,τι ακριβώς φορά μια τυπική σημερινή μοτοσυκλέτα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, δεν υπάρχει καμιά πληροφορία σχετικά με ένα τέτοιο μοντέλο, οπότε ας μην κρατήσουμε την αναπνοή μας περιμένοντάς το. Απεναντίας, ας χαρούμε που τουλάχιστον σε ένα θεωρητικό επίπεδο μια εταιρεία με το μέγεθος της Honda σκέφτηκε να ασχοληθεί με το θέμα, αφήνοντας μια χαραμάδα ελπίδας πως μπορεί μια μέρα σύντομα ένας απόγονος του CBX να επιστρέψει ανάμεσά μας.

Το αυθεντικό CBX 1000 παράχθηκε από το 1974 ως το 1982, με βασικότερο χαρακτηριστικό τον αερόψυκτο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 1047 cc που απέδιδε γύρω στους 100 ίππους μέσω ενός πεντατάχυτου κιβωτίου.

CBX 1000

Πηγή: Bike Social

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 10:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon