.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 15:46

BMW Personal Mover Concept

 

Γιατί να περπατάς όταν μπορείς να τσουλάς;

 

Στο BMW Group δεν πρέπει να κάθονται ποτέ ήσυχοι, ψάχνοντας διαρκώς τρόπους να βελτιώσουν τις παραγωγικές τους διαδικασίες. Σε μια από τις διάφορες μελέτες που έκαναν στο Μόναχο, λοιπόν, ανακάλυψαν πως οι υπάλληλοι των εργοστασίων και των μεγάλων αποθηκών κάνουν καθημερινά κάμποσα χιλιόμετρα, μέχρι και 12 ημερησίως!

Είναι προφανές συνεπώς το πώς κατέληξαν στο να σχεδιάσουν ηλεκτρικά πατίνια για να κάνουν αυτές τις μετακινήσεις πιο αποδοτικές. Αφενός έτσι οι μετακινήσεις εντός της εγκατάστασης θα γίνουν πιο γρήγορες, αφετέρου οι εργαζόμενοι δε θα σπαταλούν τις δυνάμεις τους μακριά από το βασικό τους αντικείμενο.

Το Personal Mover Concept είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει το όνομά του: ένα πρωτότυπο Προσωπικού Μεταφορέα. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο πατίνι που έχει δύο κινητήριες ροδίτσες πίσω και μία κατευθυντήρια μπροστά και κεντρικά τοποθετημένη.

P90303004 highRes

Ο χειριστής του στέκεται όρθιος σε ένα πάτωμα διαστάσεων 60 x 80 εκατοστών και κρατά το τιμόνι που φτάνει σε ύψος 110 εκατοστών. Το βάρος του πατινιού είναι 20 κιλά και οι μπαταρία του επιτρέπει αυτονομία 20 με 30 χιλιόμετρα και τελική ταχύτητα 25 km/h.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να μεταφέρει μικρά φορτία, φορτίζει σε απλή οικιακή παροχή και μπορεί να εξοπλιστεί με διάφορα εξαρτήματα ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας όπου υπάγεται – καλαθάκια, LED φώτα κ.ο.κ.

Προφανώς εδώ μιλάμε για ένα όχημα που, αν αύριο βγει στο εμπόριο, θα απευθύνεται σε εγκαταστάσεις που θα δουν σε αυτό ένα εργαλείο αύξησης της παραγωγικότητάς τους. Η BMW επιπλέον βλέπει πως το Personal Mover Concept θα μπορούσε άριστα να εξυπηρετήσει το προσωπικό ενός αεροδρομίου, ενός εκθεσιακού ή εμπορικού κέντρου.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 15:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon