.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 13:05

Η BMW Designworks ορίστηκε Εταίρος Σχεδίασης της Κοινοπραξίας Ionity

 

Για τη σχεδίαση δικτύων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

 

Η Ionity είναι μια κοινοπραξία των BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company και Volkswagen Group που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός εκτενούς και αξιόπιστου δικτύου φόρτισης υψηλής ισχύος - High-Power Charging (HPC) για ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη, επιτρέποντας πλέον ταξίδια μεγάλων αποστάσεων από αυτά δίχως το άγχος του ανεφοδιασμού.

Σε αυτήν την προσπάθεια, το βραβευμένο σχεδιαστικό τμήμα του BMW Group, Designworks , ανέλαβε να σχεδιάσει την αρχιτεκτονική των σταθμών φόρτισης, τους πυλώνες φόρτισης και την φιλοσοφία ψηφιακής εμπειρίας του χρήστη. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο σταθμών φόρτισης που, εκτός από τις τεχνικές ευκολίες που θα προσφέρει, θα έχει μια σαφή και αναγνωρίσιμη οπτική ταυτότητα και να αποπνέει μία αίσθηση χώρου φιλική προς τον χρήστη. Η ομάδα πίστευε ακράδαντα ότι η σχεδίαση έπρεπε να έχει φιλόξενο χαρακτήρα. Επομένως, η δημιουργική φιλοσοφία του σταθμού IONITY μεταφράζει το DNA της φιλοξενίας σε ένα αρχιτεκτονικό περιβάλλον που πετυχαίνει μία ξεχωριστή απήχηση, μέρα και νύχτα.

Το πλάνο της Ionity προβλέπει 400 λειτουργικούς σταθμούς στους σημαντικότερους Ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους μέχρι το τέλος του 2020, καθένας από τους οποίους θα προσφέρει μέχρι έξι φορτιστές με την τελευταία τεχνολογία ηλεκτρικής φόρτισης. Θα είναι εύκολα προσβάσιμοι για το κοινό και θα βρίσκονται σε απόσταση περίπου 120 km ο ένας από τον άλλον.

Η Ionity χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Φόρτισης “Combined Charging System” (CCS) με ισχύ έως 350 kW και κατά συνέπεια οι σταθμοί αυτοί θα είναι συμβατοί με όλες τις μάρκες οχημάτων.

Τα σχέδια της Designworks θα παρουσιαστούν στις 11-15 Ιουνίου 2018, στο CEBIT, το Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Φεστιβάλ για την Καινοτομία και την Ψηφιοποίηση.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 13:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon