.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 09:42

Yamaha Tenere 700 "World Raid"

 

Αναβάτες-θρύλοι οδηγούν τη νέα ιαπωνική μοτοσυκλέτα σε εμβληματικές διαδρομές

Το 2018 Ténéré 700 "World Raid" είναι ένας πανέξυπνος τρόπος προβολής της επερχόμενης Yamaha Tenere 700, όπου διάσημοι αγωνιζόμενοι οδηγούν τη νέα Tenere σε εμβληματικά μέρη, ανεβάζοντας τις προσδοκίες του κοινού, και εξιτάροντας τους φαν της εταιρείας. Ο Rally-rider Rodney Faggotter, ο θρύλος Stephane Peterhansel, το επόμενο μεγάλο ταλέντο Adrien van Beveren, ο ταξιδευτής Nick Sanders, ο εντουράς David Frétigné, ο ιδρυτής της Touratech, Herbert Schwarz και άλλοι, αναλαμβάνουν να αναδείξουν τις αρετές της Tenere 700, και να κάνουν τους σιελογόνους αδένες μας να δουλέψουν υπερωρίες.

Η Yamaha και οι Adventure μοτοσυκλέτες

Η δέσμευση της Yamaha στην κατηγορία των μοτοσυκλετών περιπέτειας είναι τόσο εκτενής όσο και εντυπωσιακή. Η πρώτη μοτοσυκλέτα που κέρδισε το ράλι Παρίσι-Ντακάρ ήταν η Yamaha XT500. Δεν ήταν μόνο η πρώτη μοτοσυκλέτα που κέρδισε το ράλι Ντακάρ, αλλά και το πρώτο όχημα που το κέρδισε στα χρονικά της διοργάνωσης. Αρχικά, το ράλι δεν είχε ξεχωριστές κατηγορίες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών κι έτσι η μηχανή της Yamaha αγωνιζόταν ενάντια σε δοκιμασμένους γίγαντες, όπως η Range Rover και η Renault, χαρίζοντας στη Yamaha μια εντυπωσιακή νίκη. Μετά από ακόμη μία νίκη στο ράλι Ντακάρ την επόμενη χρονιά με την XT500, η Yamaha αντιμετώπισε σκληρό ανταγωνισμό, καθώς πολλοί κατασκευαστές είδαν τις δυνατότητες του ράλι, κάτι που οδήγησε στην επιστροφή στο σχεδιαστήριο και τελικά στη δημιουργία της XT 600 Ténéré. Από τότε, το όνομα Ténéré έγινε συνώνυμο της περιπέτειας και με την πάροδο των δεκαετιών η Yamaha εργάστηκε σκληρά για να διασφαλίσει τη δημιουργία μοτοσυκλετών που χαρακτηρίζονται από το πνεύμα της εξερεύνησης.

Αυτό το κεφάλαιο στην ιστορία της σειράς Ténéré ξεκίνησε το Νοέμβριο 2016, όταν η Yamaha αποκάλυψε την ιδέα της T7 και η σπίθα του Ténéré αναζωπυρώθηκε. Η ιδέα ήταν να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι η Yamaha είναι αφοσιωμένη στο ιδανικό της εξερεύνησης. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο, εντυπωσιακό μοντέλο εκτός δρόμου που θα χρησιμοποιηθεί σε περιπέτειες στη φύση στο μέλλον. Ένα χρόνο αργότερα, ένα τολμηρό νέο σχέδιο αποκαλύφθηκε στην EICMA: η Ténéré 700 World Raid. Ένα πρωτότυπο μοντέλο που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη των τελικών προδιαγραφών του μοντέλου παραγωγής.

Το πρωτότυπο Ténéré 700 World Raid σχεδιάστηκε με γνώμονα την περιπέτεια και αναδείχθηκε στην τέλεια μοτοσυκλέτα που θα πρέπει να έχει κάθε αναβάτης που θέλει να κυνηγήσει τα όνειρά του. Η μοτοσυκλέτα διατηρεί τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα της πρωτότυπης μοτοσυκλέτας T7 που διαμορφώθηκε στα ράλι, αλλά αναπτύχθηκε εκτενώς σε διάστημα ενός έτους με εντατικές δοκιμές στην T7. Το πλαίσιο της Ténéré 700 World Raid είναι ελαφρύ και λεπτό, ένα χαρακτηριστικό που έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με τα ανταγωνιστικά μοντέλα που υπάρχουν στην αγορά αυτήν τη στιγμή. Αυτή η νέα προσέγγιση στα μοντέλα περιπέτειας σημαίνει ότι η Ténéré 700 World Raid έχει απίστευτο χειρισμό εντός και εκτός δρόμου. Ο δικύλινδρος κινητήρας 689 κ.εκ. παρέχει μεγάλο εύρος ευέλικτης ισχύος, που είναι εξαιρετικά εύχρηστη αλλά και ιδανική για κάθε πρόκληση που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε στους δρόμους ή στα βουνά. Σε όλες αυτές τις δυνατότητες προσθέσαμε μια μεγαλύτερη περιοχή πίνακα οργάνων για εξοπλισμό πλοήγησης, το εμπνευσμένο από το ράλι Ντακάρ συγκρότημα προβολέων με 4 λαμπτήρες, αλλά και μικροδιορθώσεις σε κάθε τμήμα του πλαισίου. Το αποτέλεσμα είναι μια μοτοσυκλέτα έτοιμη για όλες τις συνθήκες, για κάθε έδαφος και κάθε στιγμή.

To Ténéré 700 "World Raid"

yamaha tenere 700 world raid 3

Το 2018 Ténéré 700 "World Raid" είναι μια διοργάνωση που θα υποβάλει σε διεξοδικές δοκιμές την πιο προηγμένη μοτοσυκλέτα περιπέτειας της Yamaha σε κάθε πιθανό έδαφος, σε όλες τις συνθήκες που μπορεί κάποιος να σκεφτεί και σε απίστευτες αποστάσεις. Στόχος αυτού του εγχειρήματος δεν είναι να δείξουμε στον κόσμο τι μπορεί να κάνει η Ténéré 700 World Raid, αλλά να σας δώσουμε την ευκαιρία να δείτε μια μοτοσυκλέτα κατασκευασμένη για την επίτευξη του αδύνατου, υλοποιώντας τα όνειρα κάθε λάτρη της περιπέτειας. Οι οδηγοί της Ténéré 700 World Raid θα είναι πρεσβευτές που συγκαταλέγονται ανάμεσα στα σπουδαιότερα ονόματα στους εκτός δρόμου αγώνες, πραγματικοί πρωτοπόροι, επαναστάτες και οραματιστές. Αν θέλετε να παραμείνετε ενημερωμένοι για τη διοργάνωση, να ζήσετε το όνειρο μαζί με τους πρεσβευτές και τις ομάδες σε αυτήν την περιπέτεια στη φύση, ρίξτε μια ματιά στον αποκλειστικό ιστότοπο και φροντίστε να μας ακολουθήσετε σε όλα τα μεγάλα κανάλια στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα hashtag που αναφέρονται παρακάτω.

Η αρχή γίνεται στην Αυστραλία

yamaha tenere 700 world raid 6

Το 2018 Ténéré 700 "World Raid" ξεκίνησε στην Αυστραλία, μια χώρα με αντίξοες καιρικές συνθήκες, μοναδική άγρια ζωή και κινδύνους σε κάθε στροφή, που προσφέρει την απόλυτη απόλαυση για κάθε αφοσιωμένο εξερευνητή. Ο πρώτος πρεσβευτής του ταξιδιού, ο Rodney Faggotter, αναβάτης της Yamalube Official Yamaha Rally Team, έχει τις απαιτούμενες γνώσεις για αυτήν την ήπειρο. Ο Rodney έχει δεκαετή ιστορία στην οδήγηση μοτοσυκλετών Yamaha, τόσο σε επίσημες ομάδες όσο και ανεξάρτητα. Διαθέτει αξεπέραστη εμπειρία, έχοντας αντιμετωπίσει αντίξοες συνθήκες για να κατακτήσει το εξαιρετικά απαιτητικό ράλι Ντακάρ στις αρχές του 2018. Ο Rod συνεργάστηκε με την Ténéré Tragics της Αυστραλίας, όπου συμμετείχαν στο Ténéré Tour, ένα εξειδικευμένο ταξίδι στο οποίο λαμβάνουν μέρος μοτοσυκλέτες Ténéré κάθε χρονολογίας. Η Ténéré Tragics είναι αφοσιωμένη στο ιδανικό της κατάκτησης του επόμενης πρόκλησης, μιας φιλοσοφίας που κυλάει στο αίμα της σειράς Ténéré. Η αναζήτηση της επόμενης πρόκλησης επικεντρώνεται στον αναβάτη που ψάχνει διαρκώς το επόμενο βήμα της αδιάκοπης δικής του περιπέτειας.

Συνέχεια με Stephane Peterhansel

yamaha tenere 700 world raid 5

Το δεύτερο στάδιο του ταξιδιού πραγματοποιείται σε ένα από τα πιο εμπνευσμένα μέρη του κόσμου για εκτός δρόμου περιπέτειες: την έρημο του Μαρόκου. Οι έρημοι διαδέχονται τις πεδιάδες, τα βράχια και τα βουνά σε ένα τοπίο ιδανικό για περιπέτεια, που κρύβει μυστήριο και ενδιαφέρον. Ακολουθήστε τη διαδρομή μέσα από το χωριό Μερζούγκα, μια περιοχή θρυλική για το ετήσιο ράλι που διεξάγεται εκεί, μέρος του προγράμματος Rally Raid, αλλά και μέρος του ιστορικού ράλι Ντακάρ. Την οδήγηση της Ténéré 700 World Raid ανέλαβε ο ιδανικός πρεσβευτής για αυτό το έργο, ο ζωντανός θρύλος Stephane Peterhansel. Από τις δεκατρείς νίκες στο Ντακάρ που έχει πετύχει ο Peterhansel στη γεμάτη ρεκόρ καριέρα του, έξι από αυτές ήταν με μοτοσυκλέτες από τη σειρά Ténéré. Ακολουθήστε τον Peterhansel στις αντίξοες εκτός δρόμου συνθήκες, στην περιοχή όπου έγραψε ιστορία και δείτε πώς τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Το όνειρο του Ντακάρ με τον Adrien van Beveren

yamaha tenere 700 world raid 1

Το τρίτο στάδιο ξεκινά στην Αργεντινή με τον Adrien van Beveren να αναλαμβάνει τα ηνία ως πρεσβευτής. Ακολουθήστε τον καθώς αντιμετωπίζει τις αντίξοες συνθήκες της Νότιας Αμερικής, μιας περιοχής όπου γεννιούνται θρύλοι και όπου οι υψηλότερες κορυφές υπόσχονται εκπληκτικά κατορθώματα. Το αστέρι της Yamaha Racing έχει πετύχει τρεις εκπληκτικές διαδοχικές νίκες στο θρυλικό Enduropale du Touquet με τη Yamaha YZ450F. Επιπλέον, εντυπωσίασε τους πάντες με την πρώτη του εμφάνιση στο ράλι Ντακάρ, όπου κατέκτησε τη συγκλονιστική 6η θέση συνολικά, ως μέλος της Yamalube Yamaha Junior Rally Team. Χάρη σε αυτήν την απόδοση, κέρδισε μια θέση στην Yamalube Yamaha Official Rally Team με την οποία συνεργάστηκε ξανά, αυτήν τη φορά κατακτώντας την 4η θέση συνολικά, τερματίζοντας μόνο με 1 λεπτό διαφορά από τον επόμενο καλύτερο χρόνο που θα του εξασφάλιζε μια θέση στο βάθρο. Ο Adrien θα ωθήσει την Ténéré 700 World Raid στα όριά της στο έδαφος όπου πλησίασε τόσο πολύ τη νίκη νωρίτερα μέσα στο χρόνο, στο ράλι Ντακάρ του 2018.

Κατάκτηση νέων επιτευγμάτων με θρύλους από την Ευρώπη

yamaha tenere 700 world raid 2

Στο τέταρτο στάδιο, μπαίνουμε στο μεγαλύτερο κομμάτι του 2018 Ténéré 700 "World Raid": στο ευρωπαϊκό στάδιο. Ο Nick Sanders, ο παγκοσμίως διάσημος εξερευνητής-μοτοσυκλετιστής, θα φέρει τον κοσμογυρισμένο, περιπετειώδη τρόπο ζωής του σε αυτήν την εμπειρία. Η εταιρεία του, η Nick Sanders Adventures, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πλατφόρμας Destination Yamaha Motor και όχι άδικα. Στην καριέρα του έχει πετύχει πολυάριθμα υπεράνθρωπα κατορθώματα και σε κάθε ευκαιρία ξεκινούσε με στόχο να πετύχει το ακατόρθωτο. Από τα ταξίδια σε ολόκληρη την υφήλιο που σπάνε κάθε ρεκόρ μέχρι τα μεγάλα ταξίδια με σκάφος στη Μάγχη, ο Nick αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους ονειροπόλους σε όλο τον κόσμο.

Ο David Frétigné παίρνει μέρος στο ταξίδι ως πρεσβευτής και είναι έτοιμος να βοηθήσει όσους είναι πρόθυμοι να μάθουν πληροφορίες και να εμβαθύνουν στη ζωή με μια Ténéré. Ο David είχε μια μεγάλη και επιτυχημένη καριέρα ως κορυφαίος επαγγελματίας οδηγός αγώνων Enduro και χάρισε στη χώρα του τον τίτλο French Enduro Championship πολλές φορές με τη Yamaha WR450F. Είναι επίσης ένας έμπειρος οδηγός στο ράλι Ντακάρ και ολοκλήρωσε το 2015 Africa Eco Race με τη XT1200Z Super Ténéré, δείχνοντας την προτίμησή του για τη φιλοσοφία Ténéré. Ο ίδιος δηλώνει πάντα έτοιμος για την αναζήτησης της επόμενης περιπέτειας.

Στις φλέβες του Herbert Schwarz, του ιδρυτή της Touratech, κυλάει η περιπέτεια. Έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να βοηθάει άλλους ατρόμητους εξερευνητές να πετυχαίνουν τα όνειρά τους. Τα δύο πρώτα του είδη ήταν ένα σετ αποσκευών αλουμινίου και ένας φωτιζόμενος υπολογιστής μοτοσυκλέτας που δημιούργησε ο Schwarz για τα δικά του ταξίδια σε όλες τις ηπείρους. Από εκεί, δημιουργήθηκε η νέα κατηγορία μοτοσυκλετών περιπέτειας. Ο Herbert Schwarz αναπτύσσει εξοπλισμό περιπέτειας σχεδόν εδώ και τρεις δεκαετίες και αντιπροσωπεύει κάθε στοιχείο της φιλοσοφίας Ténéré. Συμμετέχοντας στο 2018 Ténéré 700 "World Raid" ως πρεσβευτής, ο Herbert Schwarz θα διανύσει περισσότερα από 850.000 χλμ. παγκοσμίως σε μια εμπειρία απόλυτης περιπέτειας.

Ο Cristóbal Guerrero έχει γνωρίσει εξαιρετικές επιτυχίες με τις μοτοσυκλέτες Enduro, κερδίζοντας το Spanish Enduro Championship τέσσερις διαδοχικές χρονιές με μηχανές Yamaha, ενώ τερματίζει επίσης σταθερά μέσα στις έξι πρώτες θέσεις εδώ και χρόνια για τη Yamaha στην παγκόσμια σκηνή. Η εμπειρία του στην εκτός δρόμου οδήγηση θα είναι απαραίτητη στο 2018 Ténéré 700 "World Raid".

Ο Alessandro Botturi αναλαμβάνει τα ηνία στην Ιταλία. Ο Botturi είναι ένας θρύλος της Enduro σκηνής, καθώς έχει αγωνιστεί σε δώδεκα σεζόν του παγκόσμιου πρωταθλήματος και έχει κερδίσει εννιά τίτλους Italian Enduro Championship, ενώ έχει σημειώσει επίσης και δύο νίκες ISDE ως μέλος της Team Italy. Έκανε τη μετάβαση στη Yamaha και εξασφάλισε μια νίκη στο 2015 Merzouga Rally, καθώς και τρεις συμμετοχές στο ράλι Ντακάρ με τη Yamaha WR450F. Το κομμάτι του ταξιδιού στην Ιταλία σηματοδοτεί το τέλος της περιπέτειας. Ο Botturi και η ομάδα του 2018 Ténéré 700 "World Raid" θα σας μεταφέρουν σε μια οδύσσεια στα βουνά στο Hard Alpi Tour. Ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο με συναρπαστική οδήγηση στις πιο εντυπωσιακές εντός και εκτός δρόμου διαδρομές στις Άλπεις, πάνω από τα σύννεφα και ανάμεσα σε χιονισμένες βουνοκορφές. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί αυτό το παραμυθένιο ταξίδι;

Αν όλα αυτά δεν έχουν ανοίξει ακόμη την όρεξή σας για τις πιο πρόσφατες και τις καλύτερες εξελίξεις στην περιπετειώδη δράση, κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για την ίδια τη μοτοσυκλέτα και να ρίξετε μια ματιά στο νέο καλύτερο σας φίλο στις εξερευνήσεις σας.

Περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι θα γίνουν διαθέσιμες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, γι' αυτό φροντίστε να επισκέπτεστε τον αποκλειστικό ιστότοπο www.World-Raid.com και να μας ακολουθήσετε σε όλα τα μεγάλα κανάλια στα κοινωνικά δίκτυα με τα παρακάτω hashtag!

#Tenere700
#WorldRaid
#NextHorizon

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε παρακάτω το 1ο βίντεο του World Raid, στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 09:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon