.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Κυριακή, 29 Μαϊος 2011 23:15

BMW Group Hellas - Ολυμπιακή επιτροπή

 

Συμφωνία συνεργασίας

 


Το BMW Group Hellas και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟE) υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας έως το τέλος του 2012. Εκτός από τη βιωσιμότητα, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της έρευνας και της τεχνογνωσίας του BMW Group, οι περαιτέρω αξίες για τελειότητα, ευγενή άμιλλα, ανάγκη για αλληλεγγύη και σεβασμό, ενσωματώνουν τον πυρήνα της φιλοσοφίας του BMW Group, συμβαδίζοντας απόλυτα με τα ιδανικά που πρεσβεύει το Ολυμπιακό Πνεύμα.

Διεθνής Ολυμπιακή στρατηγική

Η BMW, η παγκοσμίως πιο επιτυχημένη κατασκευάστρια εταιρεία premium αυτοκινήτων, εγκαινιάζει μια διεθνή Ολυμπιακή στρατηγική και ενσαρκώνει τη συνεργασία αυτή με την παραχώρηση αυτοκινήτων, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών της επιτροπής, υποστηρίζοντας τις κοινές αξίες και τα οράματα που εκφράζει το Ολυμπιακό Πνεύμα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κύριος Σπύρος Καπράλος δήλωσε για τη συνεργασία: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι και ικανοποιημένοι που αυτή η συνεργασία μας προβάλει τις βασικές κοινές αξίες μας: Την αναζήτηση των καλύτερων επιδόσεων, με σεβασμό πάντα προς τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για μας που μία τόσο καταξιωμένη και αφοσιωμένη στον αθλητισμό μάρκα αυτοκινήτου όπως η BMW, βρίσκεται στη λίστα των Ολυμπιακών εταίρων. Γνωρίζουμε τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της BMW στο Ολυμπιακό κίνημα, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς και τις προσπάθειές της να προωθήσει τη χρήση οχημάτων με θαυμάσιες επιδόσεις και συνεχώς αυξανόμενα επίπεδα ενεργειακής απόδοσης, σε συνδυασμό πάντα με την συνεχή προσπάθεια μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της συνεργασίας και θεωρούμε ότι θα αποτελέσει μία έξοχη πλατφόρμα στην προώθηση των Ολυμπιακών αξιών».

Επιπρόσθετα, ο κύριος Καπράλος τόνισε ότι: «Η σημερινή ημέρα της ανακοίνωσης της συνεργασίας έχει ταυτόχρονα και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς είναι ακριβώς ένα χρόνο πριν από την Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στις 10 Μαϊου του 2012, στην Ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας, το Ολυμπιακό Φως θα γεννηθεί ξανά από τις ακτίνες του ήλιου στέλνοντας μηνύματα ειρήνης, αλληλεγγύης και ευγενούς άμιλλας σε όλο τον πλανήτη. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει δεσμευτεί στην προώθηση του Ολυμπιακού Πνεύματος, κυρίως μεταξύ των νέων και επιδιώκει την υποστήριξη ταλαντούχων Ελλήνων αθλητών. Αυτές τις ενέργειες ξέρω ότι τις ενστερνίζεται και το BMW Group, που προωθεί την καλλιέργεια ταλέντων, την εξάπλωση της παιδείας, την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, τη μείωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την προώθηση της σύγχρονης τέχνης και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Όλα αυτά εναρμονίζονται άριστα με τη φιλοσοφία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή όχι μόνο θα βοηθήσει σημαντικά την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά ότι θα προωθήσει περαιτέρω τη διάδοση του Ελληνικού Ολυμπιακού Πνεύματος.»

Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas κύριος Rudolf Wallisch, δήλωσε:

« Είμαστε ενθουσιασμένοι που γίναμε εταίροι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Εκτός από τα ανταγωνιστικά μας προϊόντα και την τεχνολογία, η συνεργασία του BMW Group Hellas με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βασίζεται σε κοινές αξίες και κοινά οράματα. Το Ελληνικό Ολυμπιακό Κίνημα έχει κερδίσει μεγάλες διακρίσεις για τη χώρα. Εκφράζει το όνειρο, το πάθος και τη δυναμική των Ελλήνων. Εναρμονίζεται τέλεια με το δικό μας στόχο: την υψηλή απόδοση και οδηγική απόλαυση που προσφέρει η BMW. Η BMW εξελίσσει την προηγμένη υβριδική και αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία και χαιρόμαστε που συμπράττουμε σ’ αυτή την συνεχή προσπάθεια μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η απόδοση είναι μία έννοια την οποία υπερασπίζεται και επιβεβαιώνει καθημερινά η BMW, είναι μία αρετή για την οποία όλοι οι αθλητές πρέπει να αγωνίζονται. Το BMW Group Hellas θα μοιραστεί πόρους του με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μέχρι το τέλος του 2012, με σκοπό να διατηρήσει το Ολυμπιακό Πνεύμα ζωντανό και λαμπερό. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι αυτή τη συνεργασία που γίνεται στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Ελλάδα, μία συνεργασία που γεφυρώνει τη κληρονομιά με το μέλλον».

Ιστορία

Δεν είναι η πρώτη φορά που το BMW Group που συνεργάζεται με το θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων. Το BMW Group έχει μακρά ιστορία στο Ολυμπιακό Κίνημα που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970.

Συγκεκριμένα, η BMW έπαιξε ενεργό ρόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο. Το 1996, η BMW Βορείου Αμερικής ήταν χορηγός στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα και της Αμερικανικής Ολυμπιακής Ομάδας.

Το Νοέμβριο του 2009, ο Lord Sebastian Coe, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ανακοίνωσε την απόφαση να γίνει η BMW Ηνωμένου Βασιλείου, Αυτοκινητιστικός Εταίρος και Εταίρος Βιωσιμότητας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, υποστηρίζοντας τη δέσμευσή της σε Αγώνες με χαμηλές εκπομπές ρύπων και κοινωνική υπευθυνότητα, για πιο υγιή διαβίωση. Τον Ιούλιο του 2010, η BMW Βορείου Αμερικής και η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ υπέγραψαν εξαετή συμφωνία, με την οποία η BMW Βορείου Αμερικής, έγινε ο πρώτος ξένος αυτοκινητιστικός εταίρος στην ιστορία της Αμερικάνικης Ολυμπιακής Επιτροπής (USOC). Τέλος η BMW έχει συνάψει μακροχρόνια συμφωνία συνεργασίας με τη Κινεζική Ολυμπιακή Επιτροπή (COC) μέχρι το 2016 και μεσοχρόνια συμφωνία συνεργασίας με τη Γαλλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CNOSF) μέχρι το 2014.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 18:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Red Bull Cliff Diving world series 2011 Varadero Club Hellas - Ταξίδι στην Κρήτη »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon