.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 12 Μαϊος 2011 10:17

Vespa Club Peiraeus

 

Εκδρομή στον Αϊ Γιάννη

 



Κυριακή πρωί στο περίπτερο Χαϊδαρίου. Τόπος συνάντησης των περισσότερων μοτοσυκλετιστών της Αθήνας. Ο χώρος στάθμευσης γεμάτος από μηχανές, μιας και ο πολύ καλός καιρός έβγαλε πολύ κόσμο από τα σπίτια του για βόλτα. Κάπου εκεί παρκαρισμένες 7 βέσπες (και 1 σκούτερ) περιμένουν πως και πώς να πάρουν μπρος!

Στην Αττικοβοιωτία

Ξεκινήσαμε 13 άτομα με κατεύθυνση προς Θήβα, μέσω παλιάς εθνικής. Τα πάντα ήταν ανθισμένα και καταπράσινα, η άνοιξη στο φόρτε της. Στη διασταύρωση για Πλαταιές στρίψαμε αριστερά για να πάμε στο χωριό. Δεν κάτσαμε στον καφενέ της κυρά-Λένης  όπως είχαμε προαναγγείλει αλλά στο διπλανό καφέ γιατί η νεολαία ήθελε φρέντο. Εκεί ήρθαν και μας βρήκαν ο Χρήστος με την Πόπη με το BMW τους.
Κατά τις 12:30 ξεκινήσαμε για το υπόλοιπο κομμάτι της διαδρομής μας. Περάσαμε μέσα από το Καπαρέλι και πριν τα Λεύκτρα κάναμε την “εντουράδα” μας! Το μικρό κομμάτι πατημένου χώματος υπάρχει ακόμα, ευτυχώς.  Έδωσε ένα άλλο χρώμα στην βόλτα μας αλλά θέλει προσοχή μιας και έχει αρκετές λακκούβες. Δίπλα περνάει ο υδραγωγός του Μόρνου και αν δεν προσέξεις θα σε βρουν στο Μαραθώνα!
Περνάμε τα Λεύκτρα, την Ελλοπία και την Ξηρονομή και συναντάμε τον καινούριο δρόμο που ενώνει τη Θήβα με τον Πρόδρομο. Περνώντας τη Δόμβραινα και τη Θίσβη στρίβουμε αριστερά στη ταμπέλα που λέει Αγ. Ιωάννης και μετά από 10 περίπου χλμ φτάνουμε στον προορισμό μας.

Στον Aϊ Γιάννη με παρέα

Ο Αγ. Ιωάννης περιλαμβάνει ένα μικρό λιμανάκι για καΐκια, στην ουσία το λιμάνι της Θίσβης. Δίπλα ο όρμος Νούσα όπου δένουν τα εμπορικά πλοία. Κατά κάποιο τρόπο είμαστε και τυχεροί γιατί εκείνη την ημέρα είναι ανοιχτό το μικρό εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου γιατί γιορτάζει. Στο μοναδικό ταβερνάκι μας περιμένει και ο Σωτήρης με τις βέσπες του, όπου και κάτσαμε για φαγητό.
Λίγο πριν φύγουμε ήρθαν και οι φίλοι μας από το Lambretta Club Hellas. Είχαν περάσει το σαββατοκύριακο τους στον Παρνασσό και γύρισαν από τον Άγιο Ιωάννη για να βρεθούμε. Επιστρέψαμε παρέα από τον ίδιο δρόμο, με μια μικρή στάση για καφέ στην Ελλοπία.
Γυρίσαμε πίσω το απόγευμα έχοντας κάνει περίπου 200 χιλιόμετρα με καλό καιρό, οδήγηση σε όμορφους δρόμους, τοπία που σε γεμίζουν εικόνες και μυρωδιές, πολύ κέφι και γέλιο και ένα… κόλλημα σε μία Vespa!

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 16:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Team65 - Track Day - Τετάρτη 11 Μαϊου Dainese Italian Legendary Tour 2011 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon