.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 13:21

Varadero Club Hellas

 

Εκδρομή στο μεταλλευτικό πάρκο Φωκίδας

 



Το Varadero Club Hellas ταξίδεψε την Κυριακή 27 Μαρτίου στην Φωκίδα για να επισκεφθεί το μεταλλευτικό πάρκο.  Τριάντα μοτοσυκλετιστές συγκεντρώθηκαν από διαφορετικά σημεία της χώρας μας προκειμένουν να συμμετάσχουν σε μία εκδρομή με στόχο την ένωση της παρέας και την απόλαυση της βόλτας.


Στο μουσείο θυμάτων και το Vagonetto

Η πρώτη στάση της παρέας έγινε στο Δίστομο για καφεδάκι και επίσκεψη στο Μουσείο θυμάτων ναζισμού. Το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού βρίσκεται στην είσοδο της κωμόπολης του Διστόμου, κοντά στο Δημαρχείο. Διαμορφώθηκε το 2005, στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου και ο μέσος όρος επισκέψεων ανά μήνα είναι τα 150 άτομα. Στον πρώτο όροφο βρίσκονται αναρτημένες σε ειδική αίθουσα, οι φωτογραφίες όλων των θυμάτων, καθώς και ειδικός χώρος φωτογραφίας του οστεοφυλακίου, που βρίσκεται ατόφιο στο ειδικό Μαυσωλείο στο λόφο Κάναλες του Διστόμου. Στον προθάλαμο, υπάρχει ιστορικό υλικό εφημερίδων και περιοδικών εκδόσεων της εποχής, με άρθρα, φωτογραφίες και ντοκουμέντα.

Σειρά είχε αμέσως μετά το μεταλλευτικό πάρκο εξόρυξης βωξίτη όπου και τα μέλη της Αθήνας συναντήθηκαν με αυτά από τον Βόλο, τα Τρίκαλα, το Κιλκίς.  Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας “VAGONETTO” είναι ένα θεματικό πάρκο, μοναδικό στον ελληνικό χώρο, που δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει βήμα-βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Η περιήγηση μοιάζει με ταξίδι στο χρόνο, αφού με τα πλέον σύγχρονα οπτικοακουστικά εφέ αναπαρίσταται η ζωή των μεταλλωρύχων μέσα στη ΣΤΟΑ 850. Η επίσκεψη γίνεται με το VAGONETTO –το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν πριν από 30 χρόνια οι εργάτες, το οποίο μας μεταφέρει στην αρχή της διαδρομής για να απολαύσουμε κατόπιν, περπατώντας, τα μοναδικά εκθέματα του ορυχείου.

Η συνέχεια της βόλτας έγινε στην Αράχωβα όπου οι μοτοσυκλετιστές σταμάτησαν για φαγητό στο Λιβάδι. Η φανταστική διαδρομή, η υπέροχη παρέα και το καλό φαγητό οδήγησαν σε άλλη μία ωραία εκδήλωση, η οποία παρά τους χαλεπούς καιρούς, συγκέντρωσε 30 μοτοσυκλέτες από Λαμία, Βόλο, Κιλκίς, Τρίκαλα, Κόρινθο και Αθήνα. Αυτό και μόνο λέει πολλά για τέτοιου είδους συγκεντρώσεις!
Στο video που έχει αναρτήσει το Club στο youtube μπορείτε να δείτε πως κυλάει μία μέρα πάνω σε μία Varadero!

Φωτογραφίες - video


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 17:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Multistrada Travel Experience 2011 BMW - Chris Pheifer - Stoppie video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon