.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 11:09

Motorcycle.com – Διαρθρωτικές αλλαγές

 

Τι ακριβώς συμβαίνει στην αγορά μοτοσυκλέτας των ΗΠΑ; 

Ένα από τα πλέον γνωστά ειδησεογραφικά site των HΠΑ, το Motorcyle.com, του οποίου η φήμη είχε παγκόσμια εμβέλεια, πρόσφατα υπέστη διαρθρωτικές αλλαγές, με δύο κορυφαία συντακτικά στελέχη του να μην ανήκουν πλέον στο δυναμικό του. Αυτή ήταν μια από τις αλλαγές που επιχειρεί ο όμιλος media Vertical Scope, στον οποίο και ανήκει το domain, σε μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης και προσαρμογής σε νέα δεδομένα.

Η είδηση αυτή, έρχεται να προστεθεί σε μια σωρεία άλλων που αφορούν τις μοτοσυκλετιστικές εκδόσεις, έντυπες και ηλεκτρονικές, στις HΠΑ. Τα περιοδικά Sport Rider και Motorcycle-USA, έκλεισαν, το Cycle Wolrd και το Motorcyclist προέβησαν επίσης σε αλλαγές, με μείωση των τευχών σε 4 και 6 αντιστοίχως ανά έτος, ενώ τα site, Ride Apart, Canada MotorGuide και Cycle News, αλλάξαν ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Αναμφίβολα λοιπόν συντελούνται αλλαγές, το θέμα στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, είναι να εντοπιστούν οι αιτίες. Από την στιγμή που οι έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις μοτοσυκλετιστικού περιεχομένου, είναι άμεσα συνυφασμένες και εξαρτώμενες από την αγορά της μοτοσυκλέτας, αυτό σημαίνει ότι κάτι αλλάζει συνολικά στην μοτοσυκλετιστική αγορά των HΠΑ.

Υπάρχει αναμφίβολα μια κάμψη, η οποία πέραν αυτών των γεγονότων, αποδεικνύεται και από τις ειδήσεις που αφορούν τον No1 κατασκευαστή μοτοσυκλετών των HΠΑ, την Harley-Davidson. Πρόσφατα ανακοινώθηκε το κλείσιμο της γραμμής παραγωγής στο Kansas (αλλά και ενός εργοστασίου στην Aυστραλία), ενώ δεν είναι κρυφό το ότι εδώ και κάποιους μήνες οι μέτοχοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία της εταιρείας.

Αυτό που έχει εντοπισθεί ως πρόβλημα, είναι ότι η αγορά της μοτοσυκλέτας στις ΗΠΑ δεν ανατροφοδοτείται με “νέο αίμα”, καθώς οι ηλικιακές ομάδες των νέων, δεν φαίνονται να συγκινούνται από τις μοτοσυκλέτες... αυτό είναι κάτι που δεν αφορά αποκλειστικά την Harley-Davidson φυσικά αλλά όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτή την μεγάλου μεγέθους αγορά.

Οι νέοι δεν έχουν ή δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα -πολλά- χρήματα που απαιτούνται για την αγορά και συντήρηση μιας μοτοσυκλέτας στις ΗΠΑ. Μην ξεχνάμε ότι η μοτοσυκλέτα σε αυτή την χώρα είναι άμεσα συνδεδεμένη με το πρότυπο του “Easy Rider”, το οποίο μάλλον πλέον δεν λέει απολύτως τίποτα σε αυτό το κοινό.

Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε, ότι η μοτοσυκλέτα ως μέσο πρακτικής καθημερινής μετακίνησης, δεν είναι καθόλου διαδεδομένη στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου και εντοπίζονται κυκλοφοριακά προβλήματα, ενώ οι αχανείς εκτάσεις έξω από τις πόλεις, απαιτούν τουριστικά μοντέλα μεγάλου κυβισμού, τα οποία, κοστίζουν.

Υπάρχει λοιπόν ένα αδιέξοδο στο οποίο έχει φτάσει η αγορά της μοτοσυκλέτας στις ΗΠΑ, του όποιου τις επιπτώσεις έχουμε αρχίσει και τις βλέπουμε πλέον ξεκάθαρα. Όσοι ενέχονται στην αγορά αυτή, αναζητούν άμεσα λύσεις...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 11:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon