.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 10:34

O Chris Pfeifer με Husqvarna TE 449

 



Με καρφιά στον πάγο!

 



Ο θρύλος των stunts, Chris Pfeiffer δεν έχει μετανιώσει που έδωσε την τελευταία του παράσταση επάνω σε μία Husqvarna και όχι στη συνηθισμένη του BMW. Μας αποκαλύπτει ότι οι δύο μοτοσικλέτες δεν μπορούν να συγκριθούν. Ο Chris δοκίμασε την Husqvarna TE449 στις πλέον αντίξοες συνθήκες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Crashed Ice που διεξήχθη στο Μόναχο, στις 17 Ιανουαρίου.

Αφού τοποθέτησε στη μοτοσικλέτα του ειδικά ελαστικά χιονιού με μεταλλικά καρφιά, μπήκε στην καλυμμένη με πάγο πίστα για να εκτελέσει τα εντυπωσιακά του ακροβατικά.Η διαδρομή είναι σχεδιασμένη για αγώνες ταχύτητας skating, όπου οι διαγωνιζόμενοι, φορώντας skates και κατάλληλα προστατευτικά, παλεύουν να περάσουν πρώτοι τη γραμμή τερματισμού.

H πίστα για τον Chris

Για τον Chris όμως, η παγωμένη πίστα ήταν ένα νέο πεδίο για να παρουσιάσει τα wheelies και τα stoppies του μπροστά στο ενθουσιασμένο πλήθος, παρά το γεγονός ότι η επιφάνεια ήταν ύπουλα λασπωμένη λόγω της αδικαιολόγητα υψηλής θερμοκρασίας των 10˚C. Όταν ο Chris είχε επισκεφθεί πέρυσι την πίστα με την BMW, ο πάγος ήταν συμπαγής αφού η μέση θερμοκρασία κυμαινόταν στους -10˚C.

"Οι συνθήκες στις δύο αυτές εκδηλώσεις ήταν τόσο διαφορετικές. Φέτος δεν είχα καν την ευκαιρία να εξασκηθώ αφού ο καιρός ήταν ζεστός με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλα τα δοκιμαστικά", είπε ο Chris. "Δεν έχασα όμως την ψυχραιμία μου. Ασχολούμαι μ' αυτό αρκετό καιρό για να μου συμβεί κάτι τέτοιο. Απλώς ήμουν ενθουσιασμένος και λίγο ανυπόμονος. Όταν βγήκα στην πίστα, η επιφάνεια ήταν τόσο ολισθηρή που δεν μπορούσα να περπατήσω επάνω σ' αυτή. Έτσι, όταν θα ξεκινούσα να οδηγώ τη μοτοσικλέτα δεν θα μπορούσα πια να κατεβάσω το πόδι μου στο έδαφος. Όμως, μόλις συνηθίσεις τα ειδικά ελαστικά με καρφιά είναι σαν να οδηγείς επάνω σε άσφαλτο".

Ίσως είναι συνηθισμένο για έναν επαγγελματία stunt rider να προκαλεί τους νόμους της Φυσικής, δεν παύει όμως να ξεσηκώνει το πλήθος. "Η αντίδραση του κοινού ήταν φανταστική, έκαναν ακόμα περισσότερο θόρυβο απ' ότι στον τελικό του αγώνα. Οι θεατές ξετρελάθηκαν πραγματικά, αφού δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι μπορούσα να κάνω wheelies και stoppies επάνω στον πάγο, αλλά και να σταθώ όρθιος στη μοτοσικλέτα", λέει ο Chris.

Ενθουσιασμένος με το TE 449

Ο Chris ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος με την απόδοση της Husqvarna TE449 και ήδη ετοιμάζεται για να τη χρησιμοποιήσει στην επόμενη παράσταση. "Αποδίδει απαλά την ισχύ της και πραγματικά μου αρέσει η θέση οδήγησης. Είμαι αρκετά ψηλός ωστόσο δεν δυσκολεύτηκα να οδηγήσω όρθιος αφού η μοτοσικλέτα προσφέρει αρκετό χώρο. Είναι μία πραγματική μοτοσικλέτα enduro και ο κινητήρας είναι φτιαγμένος σαν ένας γνήσιος κινητήρας BMW. Δε νομίζω όμως ότι μπορεί να συγκριθεί με την BMW επειδή πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές μοτοσικλέτες τις οποίες έχω οδηγήσει σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες".

Οι υπεύθυνοι της Red Bull εντυπωσιάστηκαν πολύ από τον Chris και τη νέα Husqvarna TE449 και του ζήτησαν να οδηγήσει πάλι στο Άμστερνταμ, στα πλαίσια του διαγωνισμού Crashed Ice. "Ήρθαν να μου μιλήσουν μετά τον αγώνα και με ρώτησαν εάν ενδιαφέρομαι. Η απάντησή μου ήταν φυσικά καταφατική. Πραγματικά ανυπομονώ. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 4 Φεβρουαρίου και ελπίζω αυτή τη φορά να μπορέσω να εξασκηθώ πριν την εκδήλωση".

Όταν ολοκληρωθεί και η δεύτερη εκδήλωση της Red Bull, ο Chris θα συνεχίσει να εστιάζει το ενδιαφέρον του στις παγωμένες πίστες, αφού θα λάβει μέρος στον ετήσιο αγώνα Snowhill Race στην πόλη του, στη Βαυαρία. Σ' αυτό το διαγωνισμό οι ομάδες προσπαθούν να ανέβουν και να κατέβουν ένα βουνό το ταχύτερο δυνατόν. Οι αναβάτες της κάθε ομάδας προσπαθούν να ανέβουν την πλαγιά με τη μοτοσικλέτα, ενώ οι άλλοι συναθλητές περιμένουν στην κορυφή για να ξεκινήσουν την κατάβαση με τα σκι. "Είναι απλά ένας μικρός αγώνας που διεξάγεται στην περιοχή μου αλλά τον απολαμβάνω πραγματικά. Θα χρησιμοποιήσω πάλι την Husqvarna TE449", λέει ο Chris.

Τις πρώτες εβδομάδες του 2011, όταν ο Chris δεν θα σκαρφαλώνει σε χιονισμένες βουνοκορφές, θα κάνει εμφανίσεις σε εκθέσεις στο Αμβούργο, την Ελβετία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Επίσης θα μεταβεί στην ηλιόλουστη Μάλτα. "Έχω αφήσει την BMW μου στη Μάλτα μετά από μία παράσταση που έδωσα εκεί το Δεκέμβριο. Θα επιστρέψω να την παραλάβω αλλά και να εξασκηθώ. Θα είναι ωραία να οδηγώ κάτω από τον ήλιο. Εδώ στη Γερμανία χιονίζει για άλλη μία φορά".

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 18:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon