.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 16:45

Πυρκαγιά στο εργοστάσιο της NEXX

 

Η πορτογαλική εταιρεία κρανών υπέστη σοβαρό πλήγμα

Το μεσημέρι του Σαββάτου (20/01), κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, ξέσπασε πυρκαγιά στο εργοστάσιο κατασκευής κρανών της εταιρείας NEXX, στην Anadia της Πορτογαλίας, καταστρέφοντας την γραμμή παραγωγής carbon κελυφών.

Το ευτύχημα είναι ότι δεν αναφέρθηκε κανένας απολύτως τραυματισμός στο προσωπικό, το οποίο, λόγο της αργίας του Σαββάτου, ήταν ελάχιστο την στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.  

Η γραμμή παραγωγής των carbon κρανών στεγαζόταν σε ξεχωριστό κτήριο, οπότε η φωτιά δεν εξαπλώθηκε στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Με επίσημη ανακοίνωση της η NEXX, δήλωσε ότι το συμβάν είναι μια πολύ σημαντική ζημία, ωστόσο θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επανακάμψουν το συντομότερο δυνατό.

Προς τιμήν τους δε, συμπλήρωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους 160 εργαζόμενους, οι οποίοι θα συνεχίσουν στο σύνολο τους να αποτελούν το δυναμικό της εταιρείας.

Οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών έχουν ήδη ξεκινήσει, όμως αναμένεται πλέον να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των carbon κρανών της NEXX στην αγορά, οι οποίες με μια πρώτη εκτίμηση, ίσως να υπερβαίνουν τον έναν μήνα.

Για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες που προκάλεσαν την πυρκαγιά, διεξάγεται έρευνα από τις πορτογαλικές αρχές.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 16:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon