.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 14:02

H Suzuki στη Σελήνη το 2020!

 

Σε 2 αποστολές με την εταιρεία ispace

 

Η ιαπωνική εταιρεία εξερεύνησης της Σελήνης ispace ανακοίνωσε χορηγίες ύψους 90.2 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα χρησιμοποιηθούν για 2 αποστολές στη Σελήνη μέσα στο 2017. Μέσα στους χορηγούς της ispace βρίσκεται και η Suzuki.

Τα 90,2 εκατομμύρια δολάρια αποτελούν χορηγία-ρεκόρ για τον τομέα της εξερεύνησης του διαστήματος από τον ιδιωτικό τομέα.

Mission1 Orbiter small preview

Η ispace θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα των χορηγών της για την εξέλιξη του οχήματος προσσελήνωσης και για την πραγματοποίηση 2 σεληνιακών αποστολών μέχρι το τέλος του 2020.

Χορηγοί της ispace είναι οι: Innovation Network Corporation of Japan, Development Bank of Japan, Tokyo Broadcasting System, Konica Minolta, Shimizu, Suzuki Motor, SPARX, Dentsu, Real Tech Fund, KDDI, Japan Airlines, και Toppan Printing.

Mission2 Landing small preview

Η ομάδα της ispace για την εξερεύνηση της σελήνης ακούει στο όνομα HAKUTO, για την οποία σας είχαμε γράψει αναλυτικό άρθρο ΕΔΩ.

Στόχος της εταιρείας, πέρα από την πρωτιά στον διαγωνισμό Google Lunar XPRIZE (βραβείο 30 εκατομμυρίων δολαρίων παρακαλώ) είναι να δημιουργήσει σε βάθος χρόνου μια σεληνιακή βάση που θα στεγάζει 1.000 ανθρώπους μέχρι το 2040!

Δείτε άνω ένα κατατοπιστικό βίντεο που περιγράφει τους στόχους της ispace όσον αφορά στη Σελήνη.

Η πρώτη αποστολή έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2019, με το όχημα της ispace να μπαίνει σε σεληνιακή τροχιά για εξερεύνηση της επιφάνειας εκ του μακρόθεν.

Στη δεύτερη αποστολή, στα τέλη του 2020, το όχημα της ispace θα προσπαθήσει να προσσεληνωθεί για να εξερευνήσει και να χαρτογραφήσει την επιφάνεια της Σελήνης μέσω ειδικών οχημάτων rover.

ispace group preview

Και κάπως έτσι, μέσω ιδιωτικών εταιρειών όπως η SpaceX, η Google, η ispace και η Suzuki, η ιδιωτική πρωτοβουλία για την εξερεύνηση του διαστήματος περνάει από το επίπεδο της επιστημονικής φαντασίας στην πραγματικότητα!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 14:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon