.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 17:51

R.I.P. Nobby Clark

 

Ο μηχανικός των Hailwood, Agostini, Roberts

 

Ο Nobby Clark, μηχανικός των θρύλων των αγώνων Mike Hailwood, Giacomo Agostini και Kenny Roberts απεβίωσε στις 17/12/2017 σε ηλικία 81 ετών, μετά από τριετή μάχη με τον καρκίνο. 

rip nobby clark 8

Ο Clark γεννήθηκε στη Ροδεσία αλλά έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στις Η.Π.Α. όπου και εργάστηκε ως μηχανικός αγώνων.

Οι αγωνιζόμενοι των οποίων τις μοτοσυκλέτες φρόντισε, πολλοί και θρυλικοί: Gary Hocking, Mike Hailwood, Jim Redman, Luigi Taveri, Ralph Bryans, Rodney Gould, Kent Andersson, Kenny Roberts, Hydeo Kanaya και Giacomo Agostini 

rip nobby clark 13

Η συνεισφορά του ήταν αδιαμφισβήτητη στις νίκες των παραπάνω, ενώ ευτύχησε να δει τους αναβάτες του να παίρνουν 17 Παγκόσμιους Τίτλους σε όλες τις κατηγορίες, από τα 50 έως τα 500 κ.εκ., τρεις νίκες στον Daytona 200, μία Daytona 100, 4 Imola 200 και 8 ιταλικά πρωταθλήματα!

rip nobby clark 4

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1958 με τον Gary Hocking, ενώ στην Ευρώπη ο ψηλόλιγνος μηχανικός έγινε γνωστός λόγω της σχέσης του με τον Kenny Roberts, και τους τίτλους του τελευταίου.

Ενδιαφέρον έχει η έλλειψη στοιχείων στο διαδίκτυο για τον Nobby Clark, ακόμα περισσότερο όμως ενδιαφέρον έχει η ένταξη του στο Πάνθεον της AMA (AMA Motorcycle Hall of Fame).

rip nobby clark 3

Βλέπετε ενώ το Καλοκαίρι του 2012 η ΑΜΑ είχε εκδώσει δελτίο τύπου με το οποίο ανέφερε πως ο Clark θα εντασσόταν στο Πάνθεον της, στη συνέχεια… ακύρωσε το πρώτο δελτίο –και κατά συνέπεια την εισαγωγή του Clark-, με ένα δεύτερο στο οποίο γινόταν λόγος για λάθη στη διαδικασία!

Μετά από τον σάλο που δημιούργησε το άνευ προηγουμένου φιάσκο της ΑΜΑ, πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν αν ο Clark δεν θα έμπαινε στο Πάνθεον της ΑΜΑ λόγω του βεβαρυμμένου παρελθόντος του, καθώς κάποια στιγμή είχε πιαστεί να κλέβει αγωνιστικά εξαρτήματα για να τα πουλήσει!

rip nobby clark 12

Στη συνέχεια, και μετά την επιστροφή των μεταλλίων της ΑΜΑ από μεγάλα ονόματα (μέσα σε αυτά και εκείνο του Kenny Roberts) και μετά από την παραίτηση κάποιων μελών της, η ΑΜΑ έκανε στροφή 180 μοιρών, δήλωσε πως δεν έπρεπε ο Clark να πληρώσει την κακή οργάνωση του event, και τελικά τον Νοέμβριο του 2012 ο Clark ΜΠΗΚΕ στο AMA Motorcycle Hall of Fame.

Δείτε ΕΔΩ τo βίντεο της εισαγωγής του Clark στο AMA Hall of Fame.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 21:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon