.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 15:02

Belstaff - H θρυλική εταιρεία μοτοσυκλετιστικής ένδυσης αλλάζει χέρια

 

“Επαναπατρισμός” με νέο, Βρετανό ιδιοκτήτη

 

Μια από τις πιο γνωστές εταιρείες μοτοσυκλετιστικής (και όχι μόνο) ένδυσης, η Belstaff, τα Jacket της οποίας έχoυν φορέσει πολλοί διάσημοι όπως ο Steve McQueen, ο Τσε (στα ταξίδια του με μοτοσυκλέτα) αλλά και ο Λώρενς της Αραβίας, αγοράστηκε από τον Βρετανό μεγιστάνα Jim Ratcliffe, ιδιοκτήτη του κολοσσού INEOS, που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία χημικών.

Η Belstaff, η οποία ιδρύθηκε το 1924, έχει μια τεράστια ιστορική διαδρομή και συνδέθηκε με ορισμένες από τις πιο εμβληματικές εκφάνσεις της μοτοσυκλετιστικής ιστορίας, ενώ ήταν η πρώτη που εφήρμοσε κέρωμα στα υφάσματα της επένδυσης των jacket της, επιτυγχάνοντας χαρακτηριστικά αδιαβροχοποίησης, χωρίς όμως να εμποδίζεται η “αναπνοή” του σώματος.

Τα τελευταία χρόνια ανήκε στην JAB Holding, επενδυτική γερμανική εταιρεία, ενώ οι δραστηριότητες της είχαν επεκταθεί και στον casual ρουχισμό και τα αξεσουάρ, με ένα δυναμικό 200 εργαζομένων, να απασχολείται σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία.

Eκπρόσωποι του Ratcliffe, δήλωσαν σχετικά με το γεγονός: “Πρόκειται για μια εταιρεία με βρετανική παράδοση και χαιρόμαστε που επιστρέφει πίσω σε βρετανικά χέρια”. Πληροφορίες σχετικά με το ποσό που κατατέθηκε για την εξαγορά δεν δόθηκαν, ωστόσο ήταν γνωστό ότι ο Ratcliffe “πολιορκούσε” την εταιρεία εδώ και καιρό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 11:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon