.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 17:13

Λονδίνο: «Τέλος Τοξικότητας» για είσοδο στο κέντρο!

 

Ήδη σε εφαρμογή, ισχύει για τα παλαιά οχήματα

 

Ένα νέο ημερήσιο τέλος εισόδου, ύψους 11,2 ευρώ που ονομάζεται “Toxicity charge” (χρέωση υπέρ τοξικότητας, σε ελεύθυρη μετάφραση), εφαρμόζεται στο κέντρο του Λονδίνου από την αρχή της εβδομάδας, το οποίο αφορά όλα τα αυτοκίνητα (βενζίνης και πετρελαίου) τεχνολογίας Euro 3 ή προηγούμενης, δηλαδή προ του 2006.

Το συγκεκριμένο τέλος είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν όλοι όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στο κέντρο του Λονδίνου, τις εργάσιμες μέρες και ώρες (7 π.μ. ως 6 μμ) και έχει ως στόχο να μειώσει τον αριθμό των παλαιότερων και περισσότερο ρυπογόνων οχημάτων που κινούνται στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των πολιτών.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan, αναφέρει σχετικά με την προσπάθειά του για την καταπολέμηση της ρύπανσης, αλλά και των επιπτώσεων της:

«Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι ζούμε σε μια πόλη όπου ο αέρας είναι τόσο τοξικός, που πολλά παιδιά μας μεγαλώνουν με προβλήματα στους πνεύμονες. Οι Λονδρέζοι υποστήριζαν συντριπτικά την πρόταση για την εισαγωγή αυτής της χρέωσης των 10 λιρών. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την υγεία των Λονδρέζων και να καθαρίσουμε το ρυπασμένο αέρα μας…Ο αέρας που αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας είναι πολύτιμος» τόνισε σε περαιτέρω δηλώσεις ο Khan και επεσήμανε την αύξηση της χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της ρύπανσης στα επόμενα 5 χρόνια με ένα ποσό που θα αγγίζει τα 875 εκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δικού μας Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων

Αντιπρόσωπων Αυτοκίνητων & Δίκυκλων) για το συγκεκριμένο μέτρο, περίπου 9.000 πρόωροι θάνατοι υπολογίζονται ετησίως στο Λονδίνο από την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ 438 σχολεία στο κέντρο του Λονδίνου βρίσκονται σε περιοχές που ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια ποιότητας αέρα.

Για τα δίκυκλα δεν αναφέρεται κάτι προς το παρόν, αν και υποθέτουμε ότι θα έρθει και η σειρά τους…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 17:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon