.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 11:55

“Hope” – ηλεκτροκίνητη custom με περίεργη σχεδίαση

 

Ετερόκλητες πηγές έμπνευσης σε συνδυασμό

 

 

Πως συνδυάζει κανείς σχεδιαστικά την Porsche 356, το iphone και τα pokemon; Κατασκευάζοντας μια custom ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα είναι η απάντηση και αν σας φαίνεται κάπως περίεργη η σύντηξη αυτών των πηγών έμπνευσης, δείτε την “Hope”, του industrial designer, Samuel Aguiar, ο οποίος ως αυθεντικός εκκεντρικός δημιουργός,  προτιμά να τον φωνάζουν “Shiny Hammer”…

aguilar hope 2

H “Ελπίδα” αποτελεί μια σχεδιαστική άσκηση που διήρκησε τέσσερα και πλέον χρόνια, μέχρι να αποκρυσταλλωθεί και να μορφοποιηθεί πλήρως στο μυαλό του Aguiar. Ως φορέας αυτού του αν μη τι άλλο περίεργου design χρησιμοποιήθηκε ένα ηλεκτροκίνητο scooter της Vectrix, το VX-1, οπότε οι επιδόσεις αναμένονται παρεμφερείς, δηλαδή 120 χλμ./ώρα τελική και 270 χιλιόμετρα αυτονομία με μια φόρτιση.

aguilar hope 3

Όπως δηλώνει ο Aguiar, “Ήθελα η μοτοσυκλέτα να είναι λειτουργική, να μπορεί να την χρησιμοποιήσει κανείς. Το έλαβα υπόψη αυτό από την αρχή του project. Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις, είτε θα δημιουργήσεις κάτι σαν γλυπτό, είτε κάτι λειτουργικό. Αποφάσισα το δεύτερο.”

aguilar hope 4

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 17:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon