.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 13:24

Honda – Eπίσημη θέση για το ατύχημα ΜcGuiness

 

Tεχνικό πρόβλημα στο Fireblade και όχι ανθρώπινο λάθος

 

“Αθόρυβα” και χωρίς να το καταλάβει κανείς, υπήρξε τελικά μια επίσημη δήλωση της Honda σχετικά με τα αίτια του τρομακτικού ατυχήματος του John McGuiness στο NW200 την άνοιξη φέτος.

Ο McGuiness, που οδηγούσε μια νέα Honda CBR 1000RR Fireblade SP2, έπεσε κατά την διάρκεια χρονομετρημένων δοκιμαστικών για το NW200, με αποτέλεσμα να σπάσει άσχημα το πόδι του και να χάσει ουσιαστικά όλη την υπόλοιπη σεζόν φέτος.

Από την πρώτη στιγμή οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τεχνικό πρόβλημα της μοτοσυκλέτας που οδήγησε στην πτώση και όχι σε λάθος του McGuiness κάτι που επιβεβαίωσε και η Honda εν μέρει αναφέροντας ότι απλώς “κόλλησε το γκάζι”.

Ωστόσο μόλις εχθές ήρθε μια πιο περιεκτική και αναλυτική δήλωση από εκπρόσωπο της Honda, για με τα ακριβή αίτια του τεχνικού προβλήματος. O Team Manager της Honda, Jonny Twelvetrees, ανάφερε σχετικά:

“Έχοντας εξετάσει εξονυχιστικά τα στοιχεία της ECU από την μοτοσυκλέτα του McGuiness, καταλήξαμε στο ότι το πρόβλημα προέκυψε από τον προγραμματισμό της μονάδας με το race λογισμικό. Υπήρξε μια “ανωμαλία” στα data που είχε σαν αποτέλεσμα το γκάζι να ανοίξει απότομα για μια στιγμή, χωρίς να έχει δώσει εντολή ο John για κάτι τέτοιο.

H καθυστέρηση στην εξαγωγή του πορίσματος οφείλεται στο ότι ήταν πολύ δύσκολο να εξάγουμε τις πληροφορίες από την ECU, λόγο των εκτεταμένων ζημιών που είχαν προκληθεί σε αυτή. Στείλαμε την μονάδα στον προμηθευτή για να μας βοηθήσει.

Πλέον έχουμε εντοπίσει με ακρίβεια την ρίζα του προβλήματος και έχουμε αλλάξει το racing software της ECU, προκειμένου να μην παρουσιαστεί ξανά πρόβλημα.  Έχουμε κάνει περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα σε αγώνες και δοκιμές με τη νέα ECU και δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό, αναφέρω δε, ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance στην Σλοβακία, πήραμε θέση στο βάθρο με το νέο Fireblade.”

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 13:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon