.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 11:53

Διαλύθηκε το λάστιχο το Michael Dunlop σε μεγάλη ταχύτητα στον αγώνα NW200 [βίντεο]

Το πίσω Dunlop του Dunlop άρχισε να διαλύεται στα εξ ων συνετέθη ενόσω ο Άγγλος αναβάτης έτρεχε με κάμποσα πάνω από τα 200 km/h.

Στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας Superbike για τον αγώνα NorthWest 200 (NW200) στη Βόρεια Ιρλανδία για το πρωτάθλημα Road Racing, ο Michael Dunlop αντιμετώπισε ένα πολύ τρομακτικό πρόβλημα.

Το πίσω του λάστιχο άρχισε να διαλύεται ενώ ταξίδευε σε ένα ανοικτό κομμάτι της διαδρομής, με το γκάζι καργαρισμένο, καθώς φάνηκε στις εικόνες πως αποχωρίστηκε το εξωτερικό πέλμα του ελαστικού από το εσωτερικό του. Μάλιστα η δύναμη του συμβάντος ήταν τόσο μεγάλη που τα κομμάτια του λάστιχου που ξαφνικά ξεκόλλησαν διέλυσαν το υποπλαίσιο του Suzuki GSX-R1000 του Dunlop!

Ο αναβάτης κατάφερε ευτυχώς να σταματήσει τη μοτοσυκλέτα όρθιος και χωρίς να τραυματιστεί, αλλά όπως φαίνεται το συμβάν αυτό δεν ήταν το μοναδικό. Στον αγώνα της Superstock κατηγορίας ο αναβάτης της Honda, Davey Todd, είχε μια παρόμοια εμπειρία με το μπροστινό του που διαλύθηκε και τον εξανάγκασε σε εγκατάλειψη.

Η Dunlop στη συνέχεια εξέδωσε ανακοινωθέν που εξηγούσε πως το πρόβλημα αφορούσε (μάλλον) μια συγκεκριμένη παρτίδα ελαστικών και ζήτησε από τους αναβάτες που τα χρησιμοποιούν να μην τρέξουν στον δεύτερο αγώνα των Superbikes στο NW200, ενώ στη συνέχεια έφερε φρέσκα λάστιχα για τους αγώνες που απέμεναν.

Το θέμα έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις πάντως, ειδικά στον κόσμο του Road Racing, καθώς το Isle of Man TT απέχει μόλις μερικές εβδομάδες και η Dunlop έχει παραδοσιακά πολύ δυνατή παρουσία σε αυτό.

Δείτε στη συνέχεια ένα σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που το λάστιχο του Dunlop διαλύεται, καθώς και ένα δεύτερο από άλλη γωνία εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 11:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon