.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 11:38

Έρχονται και τα πρόστιμα για ΚΤΕΟ!

 

Νέες «λυπητερές» για δυο εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων!

 

 

 

Μετά από την επιβολή προστίμων για τα ανασφάλιστα, σειρά έχουν και τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Μια νέα διαδικασία αποστολής προστίμων, αντίστοιχη με αυτή των ανασφάλιστων, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι, για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (KTΕΟ).

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την κυβέρνηση, ο αριθμός των οχημάτων που έχουν «προσπεράσει» τις επιβαλλόμενες από το νόμο ημερομηνίες για τον υποχρεωτικό τεχνικό έλεγχο, ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια, με τα 800.000 από αυτά, να είναι δίτροχα.

Η είσπραξη από το πρόστιμό αυτό, που θα ανέρχεται στα 150 ευρώ κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα προστεθούν στα 250 εκατομμύρια από τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα και στα επίσης 250 εκατομμύρια από τα πρόστιμα για τα ανεξόφλητα τέλη κυκλοφορίας.

Μιλάμε δηλαδή για ένα σύνολο 700 εκατομμυριών ευρώ, από τα πρόστιμα για τις νομικές «ατασθαλίες» σε τετράτροχα και δίτροχα οχήματα.

Αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση όμως, είναι να μην επαναληφθεί το «χάος» που προέκυψε κατά την αποστολή των προστίμων για τα ανασφάλιστα, καθώς για άλλη μια φορά, η διασταύρωση των στοιχείων αποδεικνύεται πολύ δύσκολη διαδικασία.

Μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελούν τα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί πριν από το 1995, καθώς όλα τα στοιχεία τους είναι χειρόγραφα, ενώ δυσκολίες υπάρχουν και στα on line αρχεία των Δημόσιων ΚΤΕΟ.

Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση που βεβαιωθεί κλήση από την τροχαία για ένα όχημα που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, το πρόστιμο ανέρχεται στα 400 ευρώ, ενώ αν ο ιδιοκτήτης του προσκομίσει εντός 10 ημερών θεωρημένη κάρτα ελέγχου, το πρόστιμο πέφτει στα 50 ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 11:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon