.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 16:46

Προσοχή, απάτη - Η απίστευτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Vigo

 

Διαβάστε και κλάψτε από τα γέλια

 

«Τζεπέτο ακούει; Εδώ Πινόκιο» Και ξαφνικά, από το πουθενά, εμφανίζεται η εταιρεία Eco Motorcycles UK, πλασάροντας μας μια ψηφιακή δημιουργία που υποτίθεται απεικονίζει μια ηλεκτρική υπέρ-μοτοσυκλέτα με 120 άλογα, αυτονομία 640 χλμ., βάρος 160 κιλά και τιμή κοντά στα 10.000 ευρώ. Τον θέλουμε τον σανό μας, δεν εξηγείται αλλιώς.

Η υπόθεση μας θυμίζει τις τηλεφωνικές απάτες που είναι πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα. Θυμάστε το σποτ της αστυνομίας; «Αν σας καλέσουν στο τηλέφωνο, και σας πουν πως το παιδί σας ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα…» είναι απάτη. Κάπως έτσι, και με τη Vigo.

Ιδού λοιπόν η ηλεκτρική υπέρ-μοτοσυκλέτα της Vigo, με ιπποδύναμη 120 hp, τελική ταχύτητα 290 χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και βάρος 160 κιλών.

Φυσικά και είναι Eco-friendly (Το βίντεο χρησιμοποιεί τον αστείο όρο «Eco-Safe»), αφού είναι ηλεκτρική.

Και έχει λύσει δίχως κόπο το πρόβλημα που ταλανίζει όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρικά οχήματα από τη γέννηση του είδους. Την αυτονομία. 

Μια εντυπωσιακή απάτη θέλει και εντυπωσιακά νούμερα. Επιπλέον τα μεγαλύτερα ψέματα είναι και αυτά που περιέργως πολλές φορές είναι και τα πιο εύπεπτα.

Θα ήταν εύκολο για την βρετανική (στα χαρτιά, δεν βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά) φίρμα να ισχυριστεί 100-200 χιλιόμετρα αυτονομίας, κάτι που κάνουν αρκετοί -ισχυρισμοί που διαλύονται στην πρώτη βόλτα. Όχι όμως. Όχι η Vigo. 400 μίλια κυρίες και κύριοι. 640 χιλιόμετρα. Όχι, παίζουμε.

Έχει και διευκρίνιση στο site της, για το πώς πέτυχαν αυτή την αυτονομία. «Θα χρησιμοποιήσουμε μια νέα τεχνολογία μπαταριών, με υψηλότερη πυκνότητα.» Και κάπου εδώ η μύτη του Πινόκιο έφτασε στο φεγγάρι.

Δε νομίζουμε πως έχει κάποιο νόημα να συνεχίσουμε με τις παπάτζες, αλλά θα το κάνουμε για έναν και μόνο λόγο. Έχει πλάκα.

Πέρα από όλα τα παραπάνω λοιπόν, ένα ακόμη Unique Sales Point της μούφας της Vigo είναι και η τιμή της. Σε 5-9 μήνες που θα είναι έτοιμη (και όμως, έτσι ισχυρίζεται η εταιρεία), θα κοστίζει 9.799 δολάρια Αμερικής, ή 7.499 δολάρια για όσους κλείσουν μία νωρίς («είναι απάτη, είναι απάτη»).

Πανίσχυρη, ελαφριά σαν πούπουλο, γυρίζει τον κόσμο με μία φόρτιση, και κοστίζει σαν μια βενζινοκίνητη μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού. Τι είπες τώρα! Τι άλλο να ζητήσω;

Α, και όμως. Και όμως φίλτατοι, ζητήστε τον κόσμο ολάκερο, γιατί το Vigo είναι το δώρο που συνεχίζει να δίνει. Και να δίνει…

Και GPS έχουμε, και Tracking, και ψηφιακό σύστημα που κλειδώνει τη μοτοσυκλέτα από απόσταση, και αποθηκετικό χώρο εκεί που συνήθως βρίσκεται το ρεζερβουάρ, και συγχρονισμό με Smartphone, και φωνητικές εντολές, και adaptive braking (μην μας ρωτάτε, δεν έχουμε ιδέα), και αυτοδιάγνωση, και, και, και («είναι απάτη, είναι απάτη»).

Για κερασάκι, δείτε το 100% ψηφιακό βίντεο της Vigo, και γελάστε δυνατά.

Τελειώνουμε με μια πρόβλεψη, που κάναμε στην κρυστάλλινη σφαίρα του Bikeit, την ώρα που από το πάτωμα έβγαιναν περίεργοι καπνοί… «βραχιολάκια, στενή, σύντομα».

Κάπως έτσι έχει η προφητεία μας.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 16:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Alta Motors Redshift ST R.I.P. Νίκος Μαυρομάτης - Έφυγε ο Mr. Power House »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon