.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 11:09

BMW, Daimler, Ford, Volkswagen: Ηλεκτρική συνεργασία

 

Για δίκτυο σταθμών φόρτισης στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους

 

Το BMW Group, η Daimler AG, η Ford Motor Company και το Volkswagen Group με τις Audi & Porsche ανακοίνωσαν συνεργασία για την κατασκευή ενός ευρύτατου και ανεξάρτητου δικτύου ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους!

Τα 4 μεγάλα κατασκευαστικά Group υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας, με στόχο τη δημιουργία του ταχύτερου και μεγαλύτερου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, δίκτυο που θα κάνει εύκολα τα ταξίδια με ηλεκτρικό όχημα και εκτός των αστικών ορίων.

Η συνεργασία αυτή δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ οι σταθμοί φόρτισης θα είναι ανεξάρτητοι από τις παραπάνω εταιρείες.

Το σχέδιο αναφέρεται στην κατασκευή 400 σταθμών ταχείας φόρτισης, με το δίκτυο να έχει κοινό στάνταρ φόρτισης (Combined Charging System).

Οι σταθμοί υπέρ-ταχείας φόρτισης θα μπορούν να φορτίσουν τα οχήματα με επίπεδα ενέργειας έως και 350 kW, ενώ η έναρξη κατασκευής των αρχικών 400 σταθμών υπολογίζεται να γίνει μέσα στο 2017!

Το δελτίο τύπου των 4 εταιρειών αναφέρει πως μέχρι το 2020, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων θα έχουν στη διάθεση τους χιλιάδες σταθμούς ταχείας φόρτισης -σταθμοί ανεφοδιασμού εν είδει βενζινάδικων-, επιτρέποντας ευκολία μετακίνησης παρόμοια με εκείνη των βενζινοκίνητων οχημάτων.

Η αρχή για δίκτυο υποδομών που θα οδηγήσει στην ταχύτερη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη μόλις έγινε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 11:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δίχρονο βιολί - Video Limbo με μοτοσυκλέτα - Αδιανόητο Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon