.
Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 10:34

Kawasaki KX450F 2016

Τελείως νέο!

 

Η Kawasaki παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο για το 2016 που είναι το KX 450F, το οποίο έχει ήδη στην καριέρα του 32 τίτλους στο AMA Supercross, στα 40 χρόνια της σειράς KX. Για την νέα χρονιά η Kawasaki έβαλε βαθιά το μαχαίρι προκειμένου να μειώσει το βάρος από τον κινητήρα και το πλαίσιο, προσφέροντας μία σημαντικά πιο ελαφριά μοτοσυκλέτα για το 2016. Το αποτέλεσμα των αλλαγών ήταν να δημιουργηθεί η ελαφρύτερη μοτοσυκλέτα της κατηγορίας, στα 108,7 κιλά, με κέρδος 3,4 κιλά σε σχέση με την προκάτοχο!

Δυνατότερο και ελαφρύτερο


Μία ελαφριά μοτοσυκλέτα, με δυνατότερο κινητήρα από πριν, με βελτιώσεις στην κεφαλή και στις βαλβίδες εισαγωγής, στον εκκεντροφόρο εισαγωγής και το σύστημα εξαγωγής, διαφορετικό offset στον κύλινδρο και νέας σχεδίασης έμβολο.
Οι εισαγωγές αέρα στο πίσω τμήμα του κινητήρα είναι νέες, όπως και το σύστημα ψεκασμού που λειτουργεί χωρίς μπαταρία.
Τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από εδώ αφού υπάρχει σύστημα Launch Control για τις εκκινήσεις, σύστημα DFI για εύκολη πρόσβαση στους τρεις χάρτες της ηλεκτρονικής ανάφλεξης, ένα νέο σύστημα ελέγχου και ρύθμισης του κινητήρα με 7 προεπιλεγμένους χάρτες το οποίο δίνεται ως έξτρα,

Η Kawasaki δημιούργησε ένα νέο αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο με στόχο την εργονομία και την φιλικότερη συμπεριφορά με τον αναβάτη να μπορεί να ρυθμίσει το τιμόνι σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις και τα μαρσπιέ, σε δύο.
Το μπροστινό σύστημα SFF-Air TAC παραμένει ένα από τα σημαντικά τμήματα της νέας μοτοσυκλέτας με μεγαλύτερης διατομής καλάμια στα 49 χιλιοστά, με τα χαρακτηριστικά της προοδευτικής λειτουργίας να παραμένουν αναλοίωτα.
Ο δίσκος του μπροστινού φρένου είναι μεγαλύτερος στα 270mm, όπως στις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες με αντίστοιχη απόδοση, ενώ νέα είναι και η σχεδίαση των πλαστικών περιφερειακών, με διαφορετικά πλαστικά ψυγείων, πιο επίπεδη σέλα και ρεζερβουάρ, συμβάλλοντας στην μετακίνηση του αναβάτη.
Τώρα το 450 φαίνεται μικρότερο σε διαστάσεις, ενώ τα μαύρα αλουμινένια στεφάνια, τα μαύρα προστατευτικά καλαμιών και οι πράσινες λεπτομέρειες στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων, προσθέτουν αγωνιστικό look.

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 22:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kawasaki Ninja H2R Streetfighter! Kawasaki ER-7 Versys 700 - Ετοιμάζονται; »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon