.
Κατηγορία Kawasaki
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 21:59

Kawasaki KX450/ KX450X 2024 – Ήρθε η ώρα της αλλαγής!

Μετά από μια 5ετία σχεδόν, τα χωμάτινα μοντέλα της Kawasaki βλέπουν βαθιές αλλαγές.

Το νέο ΚΧ450 έρχεται με αναβαθμισμένη ρύθμιση κινητήρα, ο οποίος διαθέτει και νέα κυλινδροκεφαλή, με τα προαναφερθέντα να φιλοξενούνται στο επίσης νέο, ελαφρύ περιμετρικό πλαίσιο αλουμινίου. Νέα είναι ακόμα η ευθεία θύρα εξάτμισης αλλά και η κεντρική εξάτμιση. Στη λίστα του φρεσκαρίσματος συναντάμε ακόμα συνδεσιμότητα smartphone, νέο διακόπτη ελέγχου πρόσφυσης τοποθετημένο στο τιμόνι (για τα ανανεωμένα KTRC και riding modes), νεο σύστημα φρένων Brembo, νέες λαβές ODI Lock-On αλλά και διορθώσεις στην πρακτικότητα όπως το πλαϊνό κάλυμμα που αφαιρείται πιο εύκολα αλλά και την βελτιωμένη εργονομία της μοτοσυκλέτας.

kx23b.jpg

Εμβαθύνοντας στο μείζον θέμα του κινητήρα, για το 2024 η Kawasaki άλλαξε τη διάταξη ολόκληρου του συστήματος εισαγωγής, μέχρι τις βαλβίδες, οι οποίες τροποποιήθηκαν σε ιδανικό σχήμα θύρας και μετατοπίστηκαν κατακόρυφα για να είναι συμμετρικές με τις θύρες εισαγωγής και εξαγωγής. Οι θύρες εισαγωγής και εξαγωγής τροποποιήθηκαν επίσης για πιο ευθεία ροή αέρα και βελτιωμένη απόδοση. Ως αποτέλεσμα, η ισχύς βελτιώνεται σε όλες τις περιοχές σε οποιαδήποτε θέση γκαζιού ή στροφές κινητήρα.

kx23c.jpg

Ο σωλήνας δε της εξάτμισης έχει μετακινηθεί στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, συμβάλλοντας τόσο στην κορυφαία ισχύ όσο και στη δυνατότητα ελέγχου, ενώ παράλληλα επιτρέπει το πιο λεπτό σώμα της μοτοσυκλέτας Το τελικό μετακινήθηκε επίσης προς τα εμπρός, συμβάλλοντας στη συγκέντρωση των μαζών για μια πιο σταθερή αίσθηση.Η έκδοση ΚΧ450Χ, διαφοροποιείται περεταίρω ως προς τα ελαστικά, το πιο κοντό κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και το μαλακότερο σετάρισμα των αναρτήσεων.

kx23d.jpg

Αμφότερα, επιτρέπουν τη διαχείριση ισχύος του κινητήρα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Rideology. Έτσι, οι αναβάτες θα μπορούν πλέον να προσαρμόζουν τον χρονισμό καυσίμου και ανάφλεξης καθώς και να τηρούν ένα αρχείο συντήρησης χρησιμοποιώντας συνδεσιμότητα Bluetooth απλά από το smartphone τους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon