.
Κατηγορία Kawasaki
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 12:57

EICMA 2022 – Η πρώτη ηλεκτρική Kawasaki έρχεται μέσα στο 2023

Ο πρόεδρος της Kawasaki Motors Corporation, κος Hiroshi Ito, παρουσίασε τη γκάμα ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων που ετοιμάζει η Kawasaki, πλέον με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Η Kawasaki έχει επενδύσει σημαντικά στην ηλεκτροκίνηση και φέτος μας έχει ήδη προσφέρει μερικά δείγματα γραφής, κάτι που επαναλήφθηκε και πριν από έναν μήνα στην έκθεση Intermot 2022 της Κολωνίας.

Στο Μιλάνο ωστόσο, η νέα παρουσίαση δεν περιορίστηκε απλά σε επανάληψη των προθέσεων της ιαπωνικής εταιρείας, καθώς τα αποκαλυπτήρια πέντε πρωτοτύπων συνοδεύτηκαν από χρόνους παραγωγής και λιγοστές, μα πιο συγκεκριμένες, πληροφορίες.

hi 23MY 0321 0322 STYLING1

Η αρχή θα γίνει μέσα στο 2023 με δύο ηλεκτρικές Ζ EV και Ninja EV που θα έχουν απόδοση προδιαγραφών Α1 τροφοδοτούμενες από μπαταρίες χωρητικότητας 3 kWh.

hi 23MY 0369 STU1

Επιπλέον δίπλα στις δύο ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες επέστρεψε η υβριδική Kawasaki που παντρεύει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με έναν ηλεκτροκινητήρα και η οποία θα είναι διαθέσιμη στην αγορά το 2024.

hi RF 221102

Επιπλέον, επειδή η ανάπτυξη της υδρογονοκίνησης είναι ένα ζητούμενο που προωθείται δυναμικά από την αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, η Kawasaki επέδειξε δύο ακόμη πρωτότυπα που τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια μέσω κυψελών υδρογόνου, ένα side-by-side κι ένα σπορ μοντέλο με κινητήρα που βασίζεται στον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο του Η2.

Κατά τον κύριο Ito, η μετάβαση της Kawasaki στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και η επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα για την παραγωγικής της διαδικασία, έχει πλέον ενταχθεί στην πρωτοβουλία που αποκαλείται Go with Green Power.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 13:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon