.
Κατηγορία Kawasaki
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 12:00

Kawasaki ZX 10R 2013

 

 

Με ηλεκτρονικό stabilizater τιμονιού!

 

 



Μικρές αλλαγές θα κάνει η Kawasaki στο ZX10R για το 2013. Σημαντικότερη η τοποθέτηση ηλεκτρονικού σταμπιλιζατέρ τιμονιού το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την σουηδική Ohlins. Το νέο σταμπιλιζατέρ θα ρυθμίζει την απόσβεση περιστροφής του τιμονιού ανάλογα με την ταχύτητα που θα κινείται η μοτοσυκλέτα.

Ρύθμιση με αισθητήρες


Η Kawasaki είναι η πρώτη εταιρία που χρησιμοποιεί το νέο αυτό σταμπιλιζατέρ τιμονιού της Öhlins, το οποίο πολύ πιθανόν να δούμε ως standard αργότερα σε όλες τις supersport και superbike. Το συγκεκριμένο αμορτισέρ τιμονιού θα χρησιμοποιεί μία ηλεκτρονική μονάδα ECU η οποία θα βρίσκετε τοποθετημένη κάτω από το κάλυμμα του ρεζερβουάρ, και η οποία μέσω αισθητήρες θα πληροφορεί για τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Αυτό σημαίνει πως μέσα στην πόλη το ZX10R θα έχει ελαφρύ τιμόνι, και όσο η ταχύτητα ανεβαίνει, μιας και θα έχει αισθητήρες και στον πίσω τροχό, θα καταλαβαίνει την επιτάχυνση και θα “σφίγγει” ανάλογα. Είναι ένα πολύ σημαντικό ηλεκτρονικό βοήθημα στον τομέα των αναρτήσεων, μιας και αυτό αποσβένει τις ταχύτητες στροφής του τιμονιού, και λύνει το πρόβλημα ρύθμισης κατά την οδήγηση και αναλόγως περίστασης. Υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης στα χαρακτηριστικά οδήγησης του αναβάτη, έτσι ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό απαιτήσεων.
Βέβαια, η Honda είχε το δικό της αμορτισέρ τιμονιού HESD από το 2004 κιόλας, τοποθετημένο στο CBR 1000RR. Άρα, δεν είναι και τόσο πρωτοποριακό που θα δούμε κάτι αντίστοιχο εννέα χρόνια μετά. Οι υπόλοιπες αλλαγές αφορούν στους νέους χρωματισμούς, στο λευκό με μαύρο και το πράσινο με μαύρο που θα χρησιμοποιούν τα νέα ZX10R για το 2013.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 12:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kawasaki ZX-6R 2013 Kawasaki ZX 250 R Ninja 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon