.
Κατηγορία Kawasaki
Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 14:26

Kawasaki ZX 250 R Ninja 2013

 

 

Ολική ανανέωση!

 

 



Μετά το ZX10R και τις φήμες για το νέο ZX6R, το επόμενο νέο μοντέλο στην κατηγορία street μοτοσυκλετών που παρουσιάζει η Kawasaki για το 2013, αφορά στο ZX 250 R Ninja. H Kawasaki αντικαθιστά το γερασμένο πλέον δικύλινδρο street μοντέλο της με το νέο 250 που έχει νέο κινητήρα, περιφερειακά και πλαίσιο, αλλά και καταβολές από το ZX 10R!

Στα χνάρια του ZX10R

Σε ολική ανανέωση προχώρησε η Kawasaki για το ZX 250R προκειμένου να χτυπήσει τον κύριο ανταγωνιστή, Honda CBR 250R. Από τα περιφερειακά μέχρι τον κινητήρα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές που καθιστούν το μοντέλο τελείως νέο για το 2013. Τα πλαστικά περιφερειακά είναι τελείως νέα, με αεροδυναμική σχεδίαση και θυμίζουν έντονα το ZX10R. Τα φανάρια είναι διπλά, η ζελατίνα ψηλή, τα φλας ενσωματωμένα, ενώ το μπροστινό τμήμα παρά το ότι μοιάζει στο ZX10R, είναι στενό.
Στα ίδια πρότυπα συνεχίζουν και τα πλαϊνά του fering με τρεις αεραγωγούς ενώ ακόμη και το πίσω τμήμα της ουράς με την σέλα, είναι παρόμοιο με του ZX10R. Την εικόνα ενισχύει η χαμηλά τοποθετημένη εξάτμιση στην δεξιά πλευρά και σίγουρα πολλοί θα μπερδεύουν το νέο 250 με τον μεγάλο του αδελφό.

Αλλαγές παντού

Το πλαίσιο είναι και αυτό τελείως νέο, ενώ βελτιώσεις έχουν δεχθεί τόσο οι αναρτήσεις όσο και τα φρένα. Οι τροχοί είναι επίσης νέοι στο στυλ του ZX14R με δέκα ακτίνες και χρησιμοποιούν νέα φαρδύτερα ελαστικά με το πίσω να φτάνει τα 140mm πλάτους και το μπροστά τα 130mm.
Υπάρχουν βελτιώσεις και στον κινητήρα ο οποίος διαθέτει νέους κυλίνδρους, νέα κάρτερ και έμβολα, ενώ παραμένει ο ψεκασμός. Η Kawasaki ανακοινώνει ότι ο νέος κινητήρας διαθέτει περισσότερη δύναμη από το CBR στις ψηλές στροφές όπως στο προηγούμενο μοντέλο, αλλά έχει βελτιωμένη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.
Το ZX250R συνεχίζει να είναι πιο βαρύ από το CBR στα 172 κιλά, ενώ είναι βαρύτερο κατά δύο κιλά από τον προκάτοχο. Θα υπάρχει και έκδοση με ABS το οποίο θα ανεβάζει και άλλο τα κιλά.
Το νέο ZX250R Ninja θα παράγεται σε μαύρο, πράσινο, πράσινο-μαύρο, κόκκινο, κόκκινο-λευκό με γραφικά, λευκό με γραφικά, και ένα πολύ όμορφο γκρι με γραφικά.

Στατικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 14:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kawasaki ZX 10R 2013 Kawasaki ZX 300R και ZX 400R - 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon