Κατηγορία Kawasaki
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 10:48

Kawasaki KLX 700 – Χωμάτινα όνειρα με καρδιά Versys

Αν η Kawasaki αποφάσιζε να επενδύσει σε μια πιο χωματερή πτέρυγα των Versys…

Ξεκινώντας να ξεκαθαρίσουμε πως η εικονιζόμενη μοτοσυκλέτα – σε αμφότερες τις εκδοχές που απεικονίζονται – δεν υπάρχει, ούτε βασίζεται σε “έγκυρες πληροφορίες από τον άνθρωπό μας στο Akashi”.

Πρόκειται για δύο σχέδια που παρήγγειλε το Γερμανικό περιοδικό Motorrad στην Αγγλική Kardesign προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για την οπτική επένδυση σχετικού άρθρου στο τελευταίο του τεύχος.

Η δε λογική του άρθρου είναι “αν η Kawasaki το έφτιαχνε να πως θα ήταν...”, αλλά εδώ προσθέτουμε εμείς και μιαν απορία: γιατί δεν το έχει ήδη φτιάξει;

Η αλήθεια είναι πως η γενιά πραγματικά μεσαίων on-off μοτοσυκλετών όπως τα παλαί ποτέ Honda Transalp ή τα Kawasaki KLE έχει εκλείψει πια, αφήνοντας τη Suzuki να παίζει μπάλα μόνη με το V-Strom 650. Στο μεταξύ, η κατηγορία που κάποτε αποκαλούσαμε “μεσαία” σήμερα έχει ανέβει πάνω από τα 800 κυβικά με τιμές που πριν δέκα χρόνια είχαν οι μεγάλες Adventure – οι οποίες πια με τη σειρά τους κοστίζουν όσο ένα μικρό σπίτι.

Για την Kawasaki θα ήταν –εικάζουμε από την ασφάλεια του γραφείου μας– απλή υπόθεση να μεταλλάξει το Versys και σε μια on-off εκδοχή και εδώ έχουμε δύο προτάσεις ενός αναγνωρισμένου σχεδιαστή (Kar Lee), μια με το παραδοσιακό ατσάλινο πλαίσιο του Versys και μια άλλη με αλουμινένιο δύο δοκών.

Ωραία σχέδια, αλλά ας μην κρατήσουμε και την αναπνοή μας μέχρι να βγει. Πάντως αν η Kawasaki μας έκανε ένα τέτοιο δωράκι, αρκετοί ανάμεσά μας να ένιωθαν τσιμπήματα και πεταλουδίτσες στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ στήθους και στομάχου.

Πηγή: Kardesign (Facebook) μέσω Motorrad

83351143 2299941923440869 3589509610437869568 o

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 18:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube