.
Κατηγορία Kawasaki
Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 14:17

Kawasaki – Επεκτείνει την σειρά Versys-X;

 

Σχέδια αποκαλύπτουν νέα ( ; ) On-Off μοτοσυκλέτα

 

Μια σειρά νέων σχεδίων της Kawasaki που είδαν το φως της δημοσιότητας, βάζουν εμπρός τα σενάρια για την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου της φιλοσοφίας Versys-X, που μέχρι στιγμής απαριθμεί μόνο την έκδοση των 300 κ.εκ. 

To site όπου και δημοσιεύθηκαν τα σχέδια κάνει λόγο για μοτοσικλέτα 1000 κ.εκ., με σαφώς πιο On-Off χαρακτήρα από το υπάρχον τετρακύλινδρο Versys 1000. Σε ότι αφορά στο “On-Off” δεν υπάρχει αντίρρηση, ο 19” ιντσών μπροστινός τροχός και οι ακτινωτές ζάντες  αποτελούν πολύ εμφανή στοιχεία. 

Για το “1000” όμως, έχουμε τις επιφυλάξεις μας. 

Πρώτα απ΄όλα η μοτοσυκλέτα που απεικονίζεται στα σχέδια, μοιάζει πάααρα πολύ με το Versys-X 300, σε βαθμό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι κάτι άλλο ήθελαν να κατοχυρώσουν οι άνθρωπο της Kawasaki για το συγκεκριμένο μοντέλο και όχι μια νέα έκδοση κυβισμού αυτού. 

Από εκεί και έπειτα ο κινητήρας, τουλάχιστον έτσι όπως απεικονίζεται στο σχέδιο, δεν πείθει ότι πρόκειται για τετρακύλινδρος χιλιάρης, ενώ και το ψαλίδι, δεν δείχνει αυτό που θα άρμοζε σε μια μοτοσυκλέτα… του λίτρου.

Όπως και να έχει πάντως, οι δύο παράλληλες (ή συμπληρωματικές) εκδόσεις στα adventure, on-off, street adventure (όπως θέλετε πείτε τα) μεγάλου κυβισμού, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο αλλά τείνει να αποτελέσει κανόνα. Π.χ. Multistrada 1200 S / Enduro, ΚΤΜ “S” και “R” Αdventure και Super Adventure, ΒΜW R 1200 GS και R 1200 GS Advneture. 

Οπότε το σενάριο ενός μεγάλου Versys-X, δεν ακούγεται και τόσο απίθανο… απλά τα συγκεκριμένα σχέδια, δεν το επιβεβαιώνουν με την καμία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 14:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon