.
Κατηγορία Husqvarna
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 10:11

Husqvarna TE 449 R Speedbrain 2013

 

 

Για το Dakar Rally

 

 



Βασισμένη στην enduro της BMW που έχει σταματήσει να παράγεται, G 450X, η Speedbrain ξεκίνησε στις αρχές του 2010 να εξελίσσει μία αγωνιστική μοτοσυκλέτα για τους αγώνες Rally. Με αυτή την μοτοσυκλέτα η BMW επέστρεψε στους αγώνες Dakar στον αγώνα του 2011, ενώ οι μηχανικοί της Speedbrain συνέχισαν την εξέλιξη μίας νέας rally μοτοσυκλέτας: Της Husqvarna TE 449R by Speebrain.

Μοντέρνα και επαναστατική

Σε μία μοντέρνα και επαναστατική αγωνιστική μοτοσυκλέτα που είναι πραγματικά ελαφριά με καλό έλεγχο και σταθερότητα σε μεγάλο εύρος διαφορετικών εδαφών, η μοτοσυκλέτα δίνει στον αναβάτη την απαραίτητη εμπιστοσύνη. Η Husqvarna έχει τις γνώσεις να εξελίξει τον κινητήρα και τα χαρακτηριστικά για σταθερότητα και απόδοση. Η Speedbrain έβαλε τις γνώσεις της για τις διαφορές που θα είχε το πλαίσιο στα πλαίσια των αγώνων Rally. H νέα TE 449 R συνεχίζει να εξελίσσεται σε συνεργασία με τους αναβάτες. Ο κινητήρας είναι αυτός που χρησιμοποιεί η enduro έκδοση TE 449R ο οποίος έχει βελτιωθεί για τις συνθήκες rally και έχει αναθεωρηθεί ξανά για τις ανάγκες του Rally Dakar 2013.
Τα ηλεκτρονικά συστήματα που χρησιμοποιεί η μοτοσυκλέτα έρχονται από την ίδια την Speedbrain και έχουν εξελιχθεί ειδικά για την TE 449R. Το πλαίσιο επίσης είναι βασισμένο στις προηγούμενες εκδόσεις αλλά αναθεωρημένο για τον αγώνα Dakar του 2013.
Προκειμένου να προσφέρει την βέλτιστη οδική συμπεριφορά έχει δεχθεί δύο ξεχωριστά ρεζερβουάρ για τις ανάγκες αυτονομίας, τοποθετημένα στο κέντρο και στο πίσω τμήμα του πλαισίου, έτσι ώστε να αφήνει στον αναβάτη το μέγιστο χώρο για μετακίνηση.

Ελαφριά και σύγχρονη

Προκειμένου να παραμείνει ελαφριά, η νέα TE449R χρησιμοποιεί fering κατασκευασμένο από Carbon Kevlar και άλλα σπέσιαλ εξαρτήματα. Από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένη και η ποδιά που δίνει μέγιστη προστασία στον κινητήρα και στον λαιμό της εξάτμισης, ενώ περιλαμβάνει και τρία λίτρα νερό.
Οι αναρτήσεις προέρχονται από την WP και η πίσω περιλαμβάνει και σύστημα πρόσφυσης Traxx.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 13:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Husqvarna Nuda 900 – Nuda 900R 2013 Husqvarna Concept Baja »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon