.
Κατηγορία Harley Davidson
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 09:54

Harley - Davidson 2016 - Παρουσιάστηκαν!

 

Δύο νέα μοντέλα και αισθητικές αναβαθμίσεις

 

 

Η γκάμα της Harley-Davidson γίνεται πιο σκοτεινή και ισχυρή για το 2016. Το Iron 883, Forty-Eight, τα SSeriesCruisers με κινητήρα TwinCam 110 και το RoadGlideUltra, είναι τα νέα μοντέλα.

Δύο νέα επιβλητικά DarkCustom μοντέλα, η πιο ισχυρή γκάμα cruiser στην ιστορία της εταιρίας και μια ευρεία σειρά από αισθητικές αναβαθμίσεις σε όλη την γκάμα, προστίθενται στη δυναμική παρουσία της νέας σειράς μοντέλων της Harley-Davidson για το 2016.

Κυριότερα σημεία


Τα κυριότερα σημεία των μοτοσυκλετών της Harley-Davidson για το 2016 είναι τα ακόλουθα:

• Τα νέα Iron 883™και Forty-Eight® ισχυροποιούν την κυριαρχία της Harley-Davidson στην κατηγορία DarkCustom με μοτοσικλέτες που είναι εμπνευσμένες από το επαναστατικό πνεύμα του παρελθόντος, συνδυάζοντας αρμονικά τη σύγχρονη σχεδίαση και τις νέες αναρτήσεις, που προσφέρουν επιπλέον άνεση.

• Η νέα οικογένεια Sseriesμε cruisersπεριορισμένης παραγωγής, διαθέτει άφθονη ισχύ και μοναδικό στυλ. Το FatBoy®S και το SoftailSlim®S συνδυάζουν τα υψηλής αισθητικής φινιρίσματα με τον εντυπωσιακό κινητήρα Screamin’ EagleTwinCam 110 και προσφέρουν μοναδικό στυλ και δυνατές επιδόσεις.

• Οι υψηλής απόδοσης TwinCam 103™ κινητήρες πουμέχρι πρόσφατα ήταν διαθέσιμοι μόνο στις Touring μοτοσικλέτες της Harley-Davidson, πλέον αναβαθμίζουν και παρέχουν εντυπωσιακή δύναμη σε όλα τα Softail® μοντέλα, τα οποία αποτελούν την πιο ισχυρή γκάμα cruiser στην ιστορία της Harley-Davidson.

• Η ταξιδιωτική επανάσταση του ProjectRUSHMORE επεκτείνεται με την επανακυκλοφορία του RoadGlide®Ultra.


«Αυτή είναι μια ακόμη ιστορική χρονιά για την Harley-Davidson», αναφέρει ο SeniorVicePresident και ChiefMarketingOfficer της Harley-Davidson, Mark-HansRicher. «Παρουσιάζουμε την πλέον ισχυρή γκάμα cruiser της ιστορίας μας, στην οποία περιλαμβάνονται τα ολοκαίνουργια μοντέλα S. Ανεβάζουμε τον πήχη στις DarkCustom μοτοσικλέτες με τα νέα Iron 883 και Forty-Eight, που αποτελούν την πιο αγνή έκφραση του σχεδιαστικού κινήματος που ξεκινήσαμε το 2008. Επιπρόσθετα ισχυροποιούμε την κυριαρχία μας στην κατηγορία touring με την επιστροφή του RoadGlideUltra και τον επανασχεδιασμό του δημοφιλούς HeritageSoftailClassic».

Dark Custom ψυχή


Το νέο Iron 883 είναι σκόπιμα τραχύ γύρω από τα τελειώματα του, με μοντέρνο σχεδιασμό που είναι εμπνευσμένος από τα garage-builtbobbers του παρελθόντος και του παρόντος. Η ολοκαίνουργια μπροστινή και η ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση, οι χαμηλού βάρους τροχοί mag και η βελτιωμένη σέλα ενισχύουν την άνεση των αναβατών και τον έλεγχο της μοτοσικλέτας. Η παρουσία του νέου Forty-Eight είναι επιβλητική, με φαρδύ μπροστινό ελαστικό, νέους τροχούς mag και ένα συμπαγές μπροστινό σύστημα με καλάμια 49 χιλιοστών. Η μοτοσικλέτα διαθέτει επίσης βελτιωμένη ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση και νέα σέλα. Οι retro στιλιστικές γραμμές και η τέλεια αναλογία μαύρου και χρωμίου προσφέρουν επιβλητική εμφάνιση στη μοτοσικλέτα. Οι αναβάτες που κινούνταιστουςδύσκολους δρόμους των πόλεων, θα εκτιμήσουν την ασφάλεια και την αυτοπεποίθηση που απορρέει το ευέλικτο Harley-DavidsonStreet® 750, που διαθέτει νέο σύστημα πέδησης.

Η πιο ισχυρή γκάμα Cruiser μέχρι σήμερα
Τα πίσω ελαστικά θα φτάσουν στα όρια τους, με τη νέα ακόμα πιο ισχυρή γκάμα μοντέλων cruiser στην ιστορία της Harley-Davidson. Εφοδιασμέναμε τον κινητήρα Screamin’ EagleTwinCam 110, τα νέα cruisersFatBoyS και SoftailSlimS προσφέρουν δύναμη και απόδοση που κάποτε ίσχυε μόνο για τα μοντέλα CustomVehicleOperations (CVO). Και τα δύο, περιορισμένης έκδοσης, μοντέλα διαθέτουν σκοτεινό στυλ που ταιριάζει απόλυτα με τη μυώδη κατασκευή τους. Το SoftailSlimS διατίθεται στο νέο χρωματισμό OliveGoldDenim με στρατιωτικής έμπνευσης στυλ, το οποίο αποτείνει φόρο τιμής στις μεταπολεμικές custom που ξεκίνησαν το κίνημα bobber. Η Harley-Davidson δίνει σε περισσότερους μοτοσικλετιστές μια γέρη δόση από την απόδοση του ProjectRUSHMORE, τοποθετώντας τον κινητήρα υψηλής απόδοσης TwinCam 103 σε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα Softail του 2016.

Cruise Control για τα Softail


Υπάρχουν περισσότερα νέα για τα cruiser του 2016. Για πρώτη φορά, όλα τα μοντέλα Harley-DavidsonSoftail διαθέτουν ηλεκτρονικό cruisecontrol. To ηλεκτρονικό cruise control της Harley-Davidson και ο ηλεκτρονικός έλεγχος του γκαζιού περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό του 2016 για τα HeritageSoftail® Classic, Softail® Deluxe,FatBoyS και SoftailSlimS και είναι διαθέσιμα στον προαιρετικό εξοπλισμό όλων των υπόλοιπων μοντέλων Softail του 2016.

Νέα ανάρτηση Sportster
Τα μοντέλα Sportster® του 2016 θα κυριαρχήσουν στοοδόστρωμα των πόλεων με τις ολοκαίνουργιες αναρτήσεις μπροστά και πίσω και τη βελτιωμένη σέλα, που παρέχουν μεγαλύτερη άνεση και καλύτερο έλεγχο κατά την οδήγηση. Οι νέες σέλες διαθέτουν ποιοτικά υλικά και ανανεωμένο σχήμα, προσφέροντας καλύτερη υποστήριξη και άνεση. Το επανασχεδιασμένο σύστημα ανάρτησης των Sportster περιλαμβάνει νέα αμορτισέρ και νέα πιρούνια. Τα πίσω αμορτισέρ αζώτου διαθέτουνβαλβίδα απόσβεσης με έμβολα 36 χιλιοστών και υψηλών προδιαγραφών λάδι για μέγιστο έλεγχο απόσβεσης της συμπίεσης και επαναφοράς, επιτυγχάνοντας απορρόφηση κραδασμών και πρόσφυση των ελαστικών ακόμη και σε κακής ποιότητας οδόστρωμα.

Η προοδευτική προφόρτιση των ελατηρίων ρυθμίζεται με ένα ειδικό κλειδί, αποθηκευμένο κάτω από τη σέλα.Το πιρούνι που έχει ρυθμιστεί για τέλεια συνεργασία με τα πίσω αμορτισέρ διαθέτει βαθμονομημένα έμβολα και βαλβίδες απόσβεσης καθώς και προοδευτικά ελατήρια, που παρέχουν ομοιογενή αίσθηση κατά τη συμπίεση και την επαναφορά της ανάρτησης. Επιπρόσθετα, τα μπροστινά ελατήρια, με τρείς διαφορετικούς δείκτες σκληρότητας, επιτρέπουν στα πιρούνια να αντιστέκονται στην αναπήδηση του τροχού, κατά τη διαδικασία απότομου φρεναρίσματος.

Road Glide Ultra


Η διετής απουσία του RoadGlideUltraαπό την γκάμα των Touring της Harley-Davidsonλειτούργησε ευεργετικά μιας και επιστρέφει με ανανεωμένο στυλ, εξαιρετικήαεροδυναμική και βελτιωμένη εργονομία για τον οδηγό και το συνεπιβάτη. Η ανανέωση είναι επηρεασμένη από το καθοδηγούμενο από τους αναβάτες πρόγραμμα εξέλιξης ProjectRUSHMORE. Εφοδιασμένο με τον υψηλής απόδοσης κινητήρα Twin-Cooled™ TwinCam 103™, το νέο RoadGlideUltra θα ξεπεράσει τις προσδοκίες ακόμη και των πιο απαιτητικών φίλων του τουρισμού με μοτοσικλέτα.

Heritage Softail Classic
Συνδυάζοντας το νοσταλγικό στυλ με την ομαλή σύγχρονη απόδοση των Softail, το Heritage Softail Classicδιατίθεται με ανανεωμένη εμφάνιση για το 2016, υψηλής απόδοσης κινητήρα TwinCam 103, cruise control στο βασικό εξοπλισμό και μια νέα βελτιωμένη βάση στήριξης των πλαϊνών βαλιτσών.

Οι νέες μοτοσικλέτες και τα αξεσουάρ της Harley-Davidson® για το 2016, διατίθενται από τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα Harley-Davidson®. Επισκεφθείτε τοwww.h-d.com/motorcycles για να δείτε όλα τα μοντέλα 2016 της Harley-Davidson και να βρείτε το κοντινότερο σε εσάς εξουσιοδοτημένο κατάστημα Harley-Davidson.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 10:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Harley-Davidson 2015 – Τα νέα μοντέλα Harley-Davidson Twintrax »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon