.
Κατηγορία Benelli
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 09:25

Benelli TRK 552 2024 – Είναι αυτός ο «διάδοχος» του 502;

Ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Benelli φαίνεται πως φτάνει στην αντικατάσταση του, μετά από πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, το Benelli TRK 502 ετοιμάζεται να δώσει την εμπορική σκυτάλη, στο TRK 552, μετά από καμία 7ετία περίπου απόλυτα επιτυχημένης παρουσίας στις διεθνείς αγορές. Γερμανικά μέσα δημοσίευσαν, πριν κάποιες ώρες, τις φωτογραφίες της νέας μοτοσυκλέτας, μαζί με πληροφορίες που κάνουν λόγο για αρκετές και σημαντικές αλλαγές στην μοτοσυκλέτα.

Αρχής γενομένης, από τον κινητήρα της, ο οποίος πλέον θα φτάσει τα 550 κυβικά και θα είναι σε θέση να προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη ροπή, πιθανόν όμως η μέγιστη ισχύς θα σταματά στους 48 ίππους, ώστε το TRK 552 να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του διπλώματος A1. Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι η «ανοικτή» μορφή του κινητήρα, για αγορές που δεν καθορίζονται από τα διπλώματα, μπορεί να φτάνει τους 61 ίππους, όπως λένε τα δημοσιεύματα.

Η νέα μοτοσυκλέτα θα εξοπλίζεται με νέο αλουμινένιο ψαλίδι στην πίσω ανάρτηση, ρυθμιζόμενα τόσο το αμορτισέρ όσο και το πιρούνι εμπρός, αλλά και νέα φρένα από την J.Juan θα αντικαταστήσουν τα «Benelli» φρένα που χρησιμοποιούν τα τρέχονται μοντέλα. Και για το 552, θα υπάρξουν οι εκδόσεις TRK 552 και TRK 552X, το πρώτο με τροχούς 17 ιντσών, το δεύτερο με εμπρός τροχό 19 ιντσών, με ζάντες αλουμινίου και ακτινωτές αντίστοιχα.

Οι αλλαγές θα φέρουν επίσης υιοθέτηση φωτισμού LED σε πλήρες επίπεδο, αλλά και αντικατάσταση του πίνακα οργάνων του μοντέλου με μία TFT οθόνη, ενώ σε επίπεδο εξοπλισμού γίνεται λόγος για συνδεσιμότητα με κινητό, ένδειξη πίεσης ελαστικών στην οθόνη, θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενη σέλα. Επίσης, από τις φωτογραφίες, είναι φανερή και μία ανανέωση του μοντέλου στην εμφάνιση, που το φέρνει και πιο κοντά στο ήδη επιτυχημένο, TRK 702. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν το συγκεκριμένο θα εισαχθεί στην Ευρώπη ή αν θα συνεχίσει την ήδη επιτυχημένη πορεία του το TRK 502 / X, ελέω και προσανατολισμού στην κατηγορία Α2 και οδήγησης με το ανάλογο δίπλωμα.

>>> 11 Μαρτίου 2023 - Μετά από σχετικό δελτιο Τύπου που εξέδωσε η αντιπρόσωπος της Benelli στην Ελλάδα, Motoway Καμπράνης Α.Ε., επιβεβαιώνεται πως το TRK 552 προορίζεται αποκλειτικά για τις αγορές της Ασίας και δεν πρόκειται να εξαχθεί στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 18:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon