.
Κατηγορία Benelli
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 13:15

EICMA 2023 - Benelli BKX 300 2024

Μία νέα "πολιτική" on-off μοτοσυκλέτα από την Benelli, για παντός τύπου χρήστες αλλά και εδάφη. Για να δούμε, θα έρθει Ελλάδα; 

Αφουγκραζόμενη την διαρκή ανάπτυξη της κατηγορίας των on-off μοτοσυκλετών, η Benelli προχώρησε στην παρουσίαση του BKX 300 2024, στην έκδοση παραγωγής αυτή την φορά, όπως χαρακτηριστικά δηλώνεται -μετά την πρώτη ματιά ως concept που είδαμε πέρσι. Το μοντέλο φέρει μονοκύλινδρο κινητήρα, στα 292 κυβικά και με την ισχύ τους στους 29 ίππους, με έγκριση και για τις νέες προδιαγραφές Euro 5+. Η ροπή φτάνει τα 2,5 kgm στις 7.000 στροφές.

Η σχεδίαση του BKX 300 είναι ιδιαίτερα μοντέρνα, καθώς το μοντέλο έχει γεννηθεί στο Centro Stile της εταιρείας, στο Pesaro της Ιταλίας. Το πλαίσιο θα είναι ατσάλινο, διπλής ραχοκοκαλιάς, συνδυαζόμενο με ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλιοστών εμπρός, και Monoshock αμορτισέρ πίσω, ρυθμιζόμενο στην προφόρτιση. Οι διαδρομές τους ανακοινώνονται, στα 180 χιλιοστά. Δύο δίσκοι φρένων, ένας σε κάθε τροχό, με διάμετρο 280 και 240 χιλιοστά εμπρός και πίσω αντίστοιχα, αναλαμβάνουν την πέδηση. Οι τροχοί θα είναι 19 και 17 ιντσών διαμέτρου, εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ακτινωτοί. Στον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας, θα περιλαμβάνεται LCD οθόνη ενδείξεων και παροχή USB, Full Led φωτισμό και ρεζερβουάρ 13 λίτρων. Το βάρος ανακοινώνεται στα 165 κιλά.

Η διάθεση του αναμένεται στο δεύτερο μισό του 2024, ενώ περιμένουμε και περισσότερες, πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, για την χώρα μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 13:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon